lördag, maj 14, 2011

Dubbdäck = dryga böter

Det har varit några hektiska dagar för mig nu. I torsdags åkte jag till stadshuset i Göteborg direkt efter jobbet för att gå den obligatoriska kursen inför valet på söndag då jag ska jobba som valförättare. Innan kursen sprang jag in till rådhuset för att hämta ut röstlängden och jag hann också rösta själv på förhandsröstningen.

Det var nervöst att köra genom den hårt trafikerade staden med tanke på att mina dubbdäck satt på ännu. Jag har aldrig varit så nervös för att åka in i en poliskontroll... Men i min bil låg mina nya däck som Posten levererat till mig samma dag. Fast det räknas liksom inte. De ska ju sitta på bilen.

När kursen var slut fick jag skynda mig och köra direkt till församlingshemmet så jag kunde vara med en stund på körövningen. Det kändes skönt att landa där. Dels för att det är så kul och avkopplande att sjunga, dels för att jag inte hade åkt fast.

I går kväll åkte jag och sonen till min brors garage där han under dagen hade krängt på mina nya däck på mina fälgar. Vilken tur att han kunde hjälpa mig! Han satte på däcken så snabbt och han har dessutom tillgång till en sån där mutterdragare (heter det säkert inte). Skulle jag gjort det själv så skulle det nog tagit hela kvällen... Tack min kära bror!!!


Nu känns det bra att jag kör lagligt. Det är också mycket snyggare när jag har de nya däcken med snyggare fälgar på. Framför allt så slipper jag oron på söndag natt när jag ska in till Gustav Adolfs torg och rapportera rösträkningen då hela torget kryllar av just poliser. De står där och dirigerar när alla valförättarna ska parkera lite kors och tvärs på torget. Nu slipper jag köra in där och höra det där speciella knastret som blir när man kör med dubbdäck!

Ja, i morgon ska jag alltså jobba i valet. Jag ska erkänna att jag inte är jättesugen då det blir en låååång dag. Vi träffas redan klockan 07.00 och jag får inte åka hem förrän sent på kvällen när rapporteringen vid Gustav Adolfs torg är klar. Men jag vet varför jag gör det. Det är faktiskt för pengarna. Så är det. Min position är som ordförande och då får jag dessutom lite bättre betalt än de andra. Pengarna kommer lagom till semestern så det är ju bra!

Men nu är det lördag och jag är ledig. Med tanke på att jag numera kör lagligt så ska jag och sonen åka en sväng till Allum. Men sen måste jag hem och fixa lite. Vi har fått i uppdrag av målarfarfar att göra rent elementen i mitt blivande kök och att skruva ner hyllorna som sitter i trappan så att han kan fortsätta måla. Det händer grejer nu i mitt blivande kök! Snart är det dags att lägga in golvet och sen kan vi börja montera köket. KUUUL!!

Väggen till vänster är gipsad, spacklad och målad!
Ja, även väggen till höger, det ska bara göras ett snyggt
avslut på kanten.
I kväll ska vi heja på Eric Saade i schlagerfestivalen! Ska du det också?

1 kommentar:

Hanna sa...

Självklart hejar vi på Eric! Fast i smyg njuter jag av Irlands bidrag. :)