fredag, december 30, 2011

Färska grönsaker, ack så ljuvligt!

Jag har fått börja äta vanlig mat nu. Vet du hur trist det är att bara få äta köttfärs, fisk , potatis och välkokta grönsaker i tre veckor? HUR mycket kan man variera det liksom?
Nu får jag lov att äta färska grönsaker, mjukt bröd, kött och kyckling. Så ljuvligt! Fortfarande i små portioner, jag äter på assiett ännu. Men så gott det är att få variera sig lite. Det första jag åt var en sallad till lunch som jag plockade i salladsbaren i vår butik. Jag plockade åt mig salladsblad, rå rödlök (såå gott), kyckling, skinka, tonfisk, majs, fetaost och några oliver. Ja, inte mycket av varje såklart. Väldigt lite av varje skulle jag vilja säga. Men vad det var gott!
Till middag blev det tacos och det var så gott att få rulla min halva bit med tortillabröd med lite färska grönsaker och tacoköttfärs!

Idag festade jag till det med lite cocacola zero. Tyvärr drack jag några klunkar lite för snabbt för jag var så törstig och det var lite jobbigt. Det blev som en stor klump som trängde sig ner i magen. Det låter kanske äckligt men jag var tvungen att framkalla några rapar för att det skulle kännas bättre. Men det var inte så lätt att rapa, det kanske beror på operationen. Jag vet att man ska akta sig för kolsyra så här i början men när jag senare drack lite mer långsamt så gick det bättre.

I morgon är det ju nyårsafton och då ska jag och sonen vara tillsammans med min syster med familj. Vi ska äta gott, spela sällskapsspel och titta på när grannarna bränner upp sina tusenlappar i luften vid tolvslaget.
Det blir inget vin för min del för jag ska låta bli i en månad till men det gör inget. Helt säkert! Jag har vant mig vid att bara dricka vatten och dessutom kan jag ju spara lite av min cola zero och festa på.

Vad gör du på nyårsafton?

Photobucket

4 kommentarer:

NEWYORKMAMMAN sa...

Vilket överflöd du lever i människa! Nyårsafton i morgon och då ska vi som vanligt festa järnet: supa, slåss och ragga (med våra tre ungar i släptåg). Allvarligt så mister nyårsafton lite av sin charm när man fått barn. Vi är mao. hemma och tar det lugnt och fint. Kanske kommer det en bloggrapport, vem vet?! Gott nytt år! (hur många stavfel har jag lyckats få till? Orka rätta!) Kram.

Hanna Lans sa...

Jag ska skjuta upp 299 kr. Ungefär vid kl 20, sedan går vi och lägger oss. Kanske att jag festar loss på en marängsviss och ett glas mousserande. Men bara kanske. Gott Nytt År!

Maria Engelwinge sa...

Gott nytt år fina underbara du! Och tack för alla kommentarer hos mig. Du ska veta att du är en sån inspiration för mig och jag är så glad att jag hittat dig!
Massor med stora kramar <3

camillos sa...

Newyorkmamman; Ja, det känns lite lyxigt med allt jag får lov att äta nu! Gott nytt år! Kram!

Hanna; Själv kör jag snålvarianten i år och njuter av grannarnas dyra raketer, hehehe. Gott nytt år! Kram!

Maria; Tack, vad gullig du är! Gott nytt år! Kram!