onsdag, december 21, 2011

Det doftar jul!

Idag fick jag äntligen bytt mina däck på bilen så nu vågar jag röra mig utanför byn utan att vara rädd för att åka in i nån kontroll. Nä, jag bytte inte själv. Jag åkte ner till bilverkstaden här i byn där två killar med snabbhet bytte mina däck på några minuter. Två hundra spänn fattigare åkte jag hem till ljudet av dubbar mot asfalten.

Fem hundra spänn fattigare blev jag när jag och sonen åkte till vår lokala julgransförsäljare. De "vanliga" granarna var slut så det fick bli en ädelgran i stället. Allt det här kanske låter som småpengar men för en sjukskriven barnskötare blir det ett hål i plånboken... Jag får bara en tredejdels lön nu innan jul. Det är banne mig inte billigt att vara sjukskriven... Sen kan jag ju bara hoppas att jag får sjukpenning från Försäkringskassan. Men det kan dröja till slutet av januari innan de pengarna trillar in på kontot.

Men jag ska väl inte klaga. Det finns så många som har det värre än mig. Tur att mitt matkonto är minimalt numera.

Granen står i min yttersta hall som är lite kall. Där ska den stå tills i morgon så den sakta får vänja sig vid inomhustemperaturen. Jag och sonen har precis bakat en plåt med pepparkakor så nu doftar det gott här i huset.
Just nu är det "jul med Ernst" på tv. Jag gillar Ernst. Man skulle ha en egen liten Ernst hemma strax innan jul. Tänk så fint det skulle bli hemma. Och så mycket gott det skulle finnas att äta och dricka.

Nu börjar jag faktiskt få lite julkänsla. Jag återkommer i morgon när granen är klädd. Då borde julkänslan bli total större.

Idag fick jag äntligen skickat de sista julkorten så nu kan jag checka av det från listan. Här är några jag har gjort som jag skickade förra veckan:

Ha det bäst!
Photobucket

2 kommentarer:

Nim sa...

Ja...man skulle kunna scrappa!
Vilken gullig Golden Retriverform du har till peppisarna. Gullig men INTE lika mysig som Ernst. Mysig han!

vally sa...

Camillos = energi i kubik
Ernst kan slänga sig i väggen.
Läckra kort.