tisdag, april 19, 2011

Världens bästa doktor och barnskötare!

Idag var jag hos en ortoped med min onda fot. Han håller till på en läkarmottagning som jag varit på många gånger. Där jobbade Sten-Thore, vår familjedoktor. Han gick tyvärr bort hastigt för några år sedan. Hela vår familj gick hos honom från det att jag var ett år gammal.
Sten-Thore var öron-näsa-hals-specialist och när jag tänker på honom får jag en speciell doftkänsla i min näsa. Doften kommer från en gummituta, typ en sån man har när man ska ta revaxör för att lösa proppar i örongångarna. Fast denna tuta var mycket större. Den tog han fram när man hade lock för öronen. Han stoppade pipen i ena näsborren, höll för den andra näsborren och när jag sa bokstaven a i ordet pepparkaka klämde han till. Whooo, vilken känsla när locket nästan bokstavligt talat flög ut ur öronen.
Sten-Thore var en sån där doktor som man läser om i barnböcker med vit läkarrock och en sån här sak på huvudet:Han var vänlig men bestämd, pratade skånska och hade mörkt helskägg. Jag minns när han lärde mig att svälja tabletter. Jag kan se hans stora mörka fina skrivbord framför mig. På det skrivbordet alldeles bredvid Strindberglampan låg det gele/chokladbjörnar som jag fick som belöning. Inte konstigt att jag alltid gillade Sten-Thore!


Sten-Thore var verkligen en riktig familjedoktor, en sån man kan lita på. Den dagen min sons pappa kämpade för livet på sjukhuset hade min mamma telefonkontakt med Sten-Thore nästan hela dagen. Som stöd, som vän, som doktor.
En sån doktor tror jag inte man kan hitta på en vanlig vårdcentral.

Nåväl, ortopeden som jag träffade idag skickade mig till röntgen i Haga som för övrigt är en himla mysig stadsdel i det vackra Göteborg. Nu var detta på eftermiddagen, strax innan rusningstrafiken skulle proppa igen alla leder runt staden men jag gillar att köra bil och att köra i innerstaden har aldrig varit några problem.

Just det! Innan jag gick upp till ortopedens mottagning hann jag med lite shopping. Kolla vad jag hittade:


Det står "bästa barnskötaren"

Den ska med till jobbet i morgon!
Nu ska jag titta på min andra favoritdoktor, House. På tv4.
Ha det gott!

10 kommentarer:

mockapocka sa...

Mycket fin kopp till en MYCKET kompetent barnskötare!

Nim sa...

Sten-Thore??!!

Undra hur det hade låtit på gården, om han hade varit kompis med min mans fiskeklubbskompis Arne-Lennart?

Dubbelnamn borde komma tillbax!

camillos sa...

Mockapocka; Tack, vad du é go!

Nim; Arne-Lennart??? Hahahaha! Seriöst! Det var väl ändå värre än Sten-Thore?

mockapocka sa...

Nim:
Dubbelnamnen är snart på ingång. 40-50 talsnamnen har redan börjat. Ebba von sydows dotter fick namnet Marianne minsann. Det blir spännande sedan när vart och varannat förskolebarn heter Sol-Britt, Lars-Göran och Sven-Inge. Undrar om vi kommer köra med förkortningar när vi ropar på dem...S-B, L-G och S-I...hm, kanske inte.

Marie A sa...

Men hur gick det med foten??

camillos sa...

Marie; det vet jag först när röntgensvaren har kommit. Men kanske artros.

britta sa...

hoppas att foten ,armbågen, ryggen ja hela kroppen blir bra. men vad är det för fel med dubbelnamn som britt- marie?

vally sa...

Du berättar på samma sätt som din mamma, när hon skrev i tidningen.
Trevligt och underhållande.

Artros vid 40. Mycket tveksamt.
Gå till Bo. Jag har varit där.

Hanna sa...

Vally: Har du varit hos min Bosse menar du? Toppen i så fall va?

Anonym sa...

Hanna:
Ja det var toppen på alla sätt.