söndag, april 24, 2011

Rumpan i vädret...

...kan väl sammafatta denna dag. Jag har grejat i trädgården hela dagen. Det värsta är att det kommer att straffa sig, jag har redan ont i armbågen och mitt ena långfinger. Och foten.
På tisdag ska jag ringa det där numret jag fick av doktorn. Till rehab. Vilket ord, så tråkigt det låter. Men måste man så måste man.
Skit samma nu, för trädgårdsarbete är nyttigt för själen och tro mig jag behöver mycket såna nyttigheter just nu.

Jag och min syster åkte med deras stora bil och köpte blommor, krukor, jord och ännu mer blommor och det är en fröjd när man får sätta ner allt i jorden.

Älskar pelargoner!

En liten fjäril i den nya ampeln.

Min systers lilla trädgårdsgrupp framför
syrenerna fick en liten kruka med blommor.
Idag har jag rensat en rabatt som inte blev rensad en enda gång förra sommaren. Förra sommaren brydde jag mig inte så mycket. Det var pappa som hjälpte mig att gräva den rabatten för några år sedan...
Men nu har jag rensat och planterat lite nytt:

Hortensia!

Min planteringsväska jag fick av min syster!

Mina nya trädgårdshandskar.
Mina nya trädgårdshandskar är nog det bästa jag köpt på länge. Riktiga trädgårdshandskar som sitter som ett extra skinn på handen. Jag brukar köpa såna där billiga och det slutar alltid med att jag gräver och grejar helt utan. Men inte nu!

Annars har det varit vääääldigt skönt att vara ledig. Underbart! Tänk att jag fortfarande har en ledig dag kvar. Också underbart!

Påskmiddag åt vi på syrrans soliga altan. Jag kan inte minnas att vi nånsin har ätit påskmiddag utomhus. Det var i alla fall varmt och skönt och när vi var mätta och belåtna hoppade alla barnen på den nya studsmattan.


Systerbarnen trodde mig inte när jag berättade
att jag såg en påskhare smyga omkring i buskarna...


Nu ska jag gå och dricka en kopp kaffe med söstra mi innan jag fortsätter mitt slit i trädgården. Jag har en hel spann med vatten som är full med rosor som ska planteras.

4 kommentarer:

Ellabellas vardag sa...

MEN! vad fint och mysigt ni har haft det. Blommor och trädgårdsarbete ÄR bra för själen. :) Jättefint har ni det. KRAM

NEWYORKMAMMAN sa...

Vad är det med mig som längtar efter en trädgård?! Nu gör jag det iallafall och du har gjort så fint! Hoppas det inte blir för mycket värk.

vally sa...

Så fint det blev.
Underbart att ha sådan lust för trädgård.

camillos sa...

Tack. Med tanke på allt byggskräp som har legat överallt i trädgården så var det skönt att få lite blommor i stället. Fast mycket jobb återstår...
=)