fredag, april 08, 2011

Förbaskat gott!

Jag hade köttfärs i kylen som jag tänkte använda till dagens middag (taco's, vad annars?) men sonen protesterade så jag plockade fram två kycklingfiléer ur frysen.
Efter en fantastisk fika med min syster på hennes solvarma altan la jag ner huvudet på kuddhögen i soffan och med fjärrkontrollen i handen somnade jag så gott. Sonen väckte mig och undrade när middagen skulle påbörjas och just då fanns det inte i min sömndruckna värld att jag skulle ställa mig vid spisen och hitta på nåt gott.
- Köp pizza, sa jag.
- Men det kan jag ju inte, svarade sonen. (okej då, det hade varit lite jobbigt att bära två pizzor i ca tre kilometer)
- Jag kör och du köper, sa jag.
- Okej, jag lägger in kycklingen igen?
- Mmm...

Men som tur var återfick jag mitt förnuft och gick till köket där jag åter igen plockade fram kycklingfiléerna. Men vad jag skulle hitta på hade jag ingen aning om. Så till slut blev det en jätte-super-smaskig pastarätt med smak av tryffelolja. Äntligen kom tryffeloljan till användning!
Vem vill ha en flõtig pizza när man kan äta en delikat pastarätt?

5 kommentarer:

britta sa...

så sant som det är sagt. idag tillagade jag kålpudding för första gången på ca 20 år för att stora sonen gillar det.när den var klar vad åt pojkarna då? jo bara köttfärsen för det var det som var gott . vad var det för mening med det? jag o gubben åt i allafall av hela kålpuddingen.

mockapocka sa...

Vad bra, då kan jag fråga dig! Hur smakar tryffelolja? Och är det värt pengarna?

Nim sa...

Jag va så på vippen att oxå köpa pizza! Men tog mig i kragen jag inte hade och gjorde en smarrig pasta carbonada. Pasta när kolhydraterna e som bäst!

camillos sa...

Tryffelolja är svindyrt, i alla fall enligt min plånbok. Men attans vad gott det blir!
Jag kanske inte kan beskriva smaken så bra men trots att jag inte älskar svamp så kan jag nog påstå att smaken är lite "svampig". Men god!

Ellabellas vardag sa...

Jag är också nyfiken på tryffelolja. Ska väl kanske unna mig det och prova för det låter ju jättegott.