söndag, september 04, 2011

Vilodag?

Är det inte så att söndag ska vara en vilodag? Det var väl tänkt så men i verkligheten funkar det sällan. Först jobbar jag ju hela veckan och har man ett stressigt jobb som jag har så är man helt slut på kvällarna. Så helgerna brukar ägnas åt allt som jag inte hinner under veckorna. Denna helgen blev det visst bara söndagen kvar till tvätt, disk och städning.

Hela fredagseftermiddagen/kvällen höll jag till i min systers kök där jag gjorde åttio smörgåsbakelser. Puh...men de var riktigt goda! Det var italienska smaker:Idag blev det faktiskt en sådan bakelse till frukost. Den var lika god idag!

Ja, gårdagen var ju min systersons dop och det var en lyckad tillställning. Själva dopgudstjänsten var så fin! Min systers åttaåriga kille läste en vers och tände dopljuset, hennes femåriga tjej hällde upp dopvatten och torkade lillebrors huvud, min son var gudfar så han läste också en vers, jag läste en vers.
Min syster sjöng så fint till sin son och vi var några från kören som sjöng med i refrängerna. Sen sjöng vi "Vingslag" och det blev så fint.
Hur gick det för mig då? Lipade jag? Nja, jag bet mig i läppen och när det knöt sig ordenligt i bröstkorgen då fick jag mima lite. Men visst blev jag rörd!

Det var drygt sjuttio gäster på dopet och många av dem som jag pratade med var rörande eniga om en sak. Vilken underbar präst! Min ena systerdotter frågade om man fick lov att ta hem henne. Jag har skrivit om denna präst tidigare och jag kan bara hålla med, hon är underbar. Hon gör allt så lättsamt men ändå seriöst. Hoppas hon alltid stannar kvar i vår församling!


Jag hjälpte såklart min syster och hennes man med disken efter kalaset på församlingshemmet i går men även om där finns en sån där snabbdiskande diskmaskin så tog det sin lilla tid. Det var ju som sagt många gäster, många tallrikar, assietter, kaffefat, glas, kaffekoppar, skedar, knivar och skedar. Det tog aldrig slut!

Men när vi var klara var jag helt slut. Då var jag öm i hela kroppen och då var det skönt att få åka hem och slänga sig i soffan och bara vara. Trött, men nöjd. Jag säger som en av gästerna sa. Det här var ett dop att minnas.

4 kommentarer:

Nim sa...

Ser jättegoda ut!

vally sa...

Så fint allt blev.

camillos sa...

Jaa, det var så gott och jaa, det blev så himla fint! :)

Ellabellas vardag sa...

Åhhh...vilka fina smörgåsbakelser! Ser smaskens ut.

Det är så härligt med en präst som kan få det att kännas som vilken tillställning som helst, lättsamt och enkelt. Sådana gillar vi!