söndag, juni 05, 2011

Golvet

I går röjde vi bort det allra sista på övervåningen och tro det eller ej så har vi börjat lägga golv! Eller ja, vi...det är min systers man som lägger golv med assistans från min son. Tänk vilken skillnad det gör, ändå har vi bara kommit en liten bit. Det är en hel del kvar...

Men det känns skönt att det händer nåt hela tiden. Vips så är väl allt klart. Eller? Tänk om det var så enkelt.


Min huvudsakliga syssla var att fylla igen alla hål i golvet. Det är hål efter väggar som min bror har rivit bort. Så bra att han rev bort dem. Det gjorde stor skillnad i hela rummet, ja hela övervåningen. Det blev så ljust och öppet och luftigt och bra!

Första brädan på plats!


Nu börjar man ana hur det ska se ut!Vi avslutade dagen med att grilla och jag tog fram den där halvflaskan vin som jag haft i mitt skåp ett tag. Det räckte precis till varsitt glas åt mig och min systers man. Tur att syrran ammar...

Idag skiner solen igen och golvet lägger inte sig själv så det är bara till att plocka fram knäskydden och baksmällan och sätta fart.


Detta verktyg kallas baksmälla...

Fast svågern åkte precis iväg för han ska spela fotbollsmatch och kommer inte hem förrän om några timmar. Då kan ju jag och sonen passa på att göra lite annan nytta så länge. Eller inte. Sonen sover fortfarande och klockan närmar sig tolv. Snart går jag in i hans rum med två kastrullock och väsnas lite. Då blir man väl poppis?

2 kommentarer:

Anonym sa...

Du kan lägga golv själv kvinna :-)
Det är inte så svårt när man väl har gjort början.
Vad förvånad A blir när han kommer hem...
Kram kram å lycka till med allt.
Syndens Ulle

camillos sa...

Ööhh...nä jag tror inte det. ;))
Kram tillbaks!