torsdag, juni 09, 2011

Är de mätta nu?

Ja nu kan man kanske hoppas att häggspinnmalarna är mätta och att de har vuxit klart. Då börjar de spinna en kokong runt sig och under högsommaren kläcks nya små fjärilar. Visst ser det ut om att de har börjat spinna in sig nu?


I morgon är det skolavslutning för sonen. Första året på gymnasiet avklarat.
Då blir det jordgubbstårta här hemma, precis som vanligt. Rutinerad som jag är så har jag alla ingredienser hemma. Värre var det för några år sedan då jag skulle köpa grädde, tårtbotten och marsankräm kvällen före skolavslutningen. Det fanns inte en enda färdig tårtbotten i hela den stora butiken. Inte en droppe grädde fanns det. Nä, inte ens Marsan fanns det.
Jag hade kunnat baka en tårtbotten förvisso, men det fanns inte tid till det, då är de där färdiga tårtbottnarna himla bra att ta till.

Bakom charkdisken fanns ett butiksbiträde.

-Finns det inga tårtbottnar, frågade jag.
- Näää...det är ju skoloavslutning i morgon, svarade hon.

Ja just det.
Jag gick direkt hem och skickade ett långt och ilsket mail till butiken i fråga. Jag menar, är man byns enda livsmedelsbutik helt utan konkurrens får man väl för tusan se till att bunkra upp inför diverse högtider?? Jag passade på att tipsa dem om midsommar som var på tur så att de inte skulle glömma att beställa sill, gräddfil och gräslök.
Jag passade också på att framföra lite andra klagomål som jag hade angående en del av butikens personal. Då hade de ganska många unga snorkiga tjejer anställda. Du vet, så där tuffa och tykna som en del unga tjejer kan vara. Fast jag tycker inte att det passar sig att ha den attityden mot kunder. Eller hur?
Jag är inte helt galen och elak så jag passade också på att tala om att de flesta anställda i butiken var hur trevliga som helst, särskilt de äldre damerna och de unga killarna som alltid var supertrevliga.

Jag fick senare höra via en kollega vars dotter jobbade i den butiken då att mitt mail hängde uppe på anslagstavlan i personalrummet och att de anställda blev uppmanade att läsa det. *fniss*

Hur som helst, nu har jag ordnat allt jag behöver inför morgondagen. Men det blir bara vi och min syster med familj som ska fika och fira skolavslutning i år. Min bror är bortrest, sonens farmor och plastfarfar brukar komma med de är upptagna på annat håll.
Vid såna tillfällen saknar jag mina föräldrar sååå mycket. Sonen fick alltid blommor och paket på skolavslutningen av dem. De såg alltid till att det blev festligt värre.
Men vi myser till det så gott vi kan. Det blir mycket tårta till oss som är här i alla fall.

6 kommentarer:

Nim sa...

Mycke tårta är aldrig fel!

Hanna sa...

Vi kommer fira litet vi också. Fast först på onsdag. Sonens skola slutar efter alla andras. Jordgubbstårta blir det här också!

vally sa...

Mycket bra det du tar upp om byns butik. Instämmer till fullo.
Grädden var slut på "våffeldagen".
Jag gick bakom kulisserna och frågade. Fick ett mycket
opersonligt bemötande.
Inga problem. Macken räddade festen.
De medelålders herrarna bland personalen i affären hälsar aldrig.

Låter underbart att få fira examen.
Länge sedan.

vally sa...

Gu va gnällig jag var då.
Får släta över med de vänliga damerna av något äldre årgång.

Ellinor sa...

Bra med mail ibland och oftast blir man uppmärksammad! :) Förstår att du saknar dina föräldrar... Kram gumman

camillos sa...

Nim: Så sant! ;)

Hanna: Då har ni er jordgubbstårta att se fram emot!

Vally: Förra året på våffeldagen fanns det heller inget våffelsmetspulver i hela butiken...

Ellinor: Kram!