måndag, januari 31, 2011

Musik

Det är aldrig försent att lära sig, visste du det? Jag hoppas i alla fall på det. Idag fick nämligen jag och en kollega en liten gitarrlektion av en annan kollega. Det var väl på tiden! Jag har ju ändå jobbat på förskola i tjugotre år, det borde vara lag på att kunna spela något instrument när man jobbar med barn.

Jag har gjort mina tappra försök förut men...jag gör ett nytt försök. Jag tror naturligtvis inte att jag kan bli någon bra gitarrspelare men det vore kul att kunna några ackord för det blir lite roligare att sjunga då.

Jag vill ändå påstå att jag har en liten gnutta musikalitet i mig så det borde inte vara omöjligt att snappa upp ett och annat ackord. Jag har lite att brås på också. Min kära pappa var ju musikant i hela sitt liv, en förbaskat duktig också! Min mamma var sångerska när hon mötte pappa en gång på sextiotalet. Min bror är en hejare på gitarr, riktigt duktig och min syster sjunger så vackert (inte konstigt att hon så ofta sjunger solo i vår kör). Själv...tycker jag om att sjunga...

Vad inte alla vet är att jag faktiskt spelade fiol när jag var liten. Jo, det är sant! Efter de obligatoriska flöjtåren började jag spela fiol och jag hade självaste Ronnie Hartley som lärare. Han var verksam i måååånga år på Liseberg bland annat. Det gick jättebra och jag var faktiskt duktig om jag får säga det själv. Fast Ronny pratade danska och det gick väl sådär med själva språket. Men musiken fattade jag. Då.
Men när jag varje vecka bar hem mitt lilla fiolfodral så var det alltid någon som frågade mig var klockan var. (fiolfodral=liten moraklocka. Typ) Så jag la ner det helt enkelt. Det är inte kul att bli retad. Men vad jag ångrar det idag. Visst hade det varit fräckt att kunna spela fiol?!

Kan du spela något instrument?

1 kommentar:

Hanna sa...

En annan har minsann spelat fagott... :)