onsdag, augusti 10, 2011

Jobbar lite till då...på semestern!

Jag kan inte låta bli. Jag vill ju bli klar så jag kan ta med mig mitt lilla sagohus till jobbet på måndag. Häromdagen vann jag en auktion på Tradera så snart dimper det ner ett litet litet bord, en liten liten stol och en liten liten pall i min brevlåda. Men ingen stäva. Men jag har gjort en stäva. Min lilla lilla gumma får bli modern och använda sig av en stäva i svart plast. Jag tog bort svampen på en sån där liten grej som jag har när jag scrappar och ska dutta färg på nåt, du fattar precis va? Sen tog jag bort den lilla flärpen från en kork till en svart bläckpenna och satte fast i den lilla grejen. Solklart va? Okej, så här blev det:

Till höger står alltså den lilla lilla gummans lilla lilla stäva.
Nu väntar hon bara på sina möbler...
Om du undrar så håller jag på och springer runt och velar som vanligt. Jag höll på att möblera om och städa lite förut för idag kom snickarna som ska byta ut alla våra fönster och de måste ha lite fritt utrymme framför alla fönster. Jag vet inte hur jag hamnade vid mitt skrivbord. Jo! Jag hittade ju den där korken som jag byggde stävan av.

Ställningar byggs ute i regnet.
Så när stävan var klar ville jag dekorera husets enfärgade sidor lite mer. Då föll blicken på väggen framför skrivbordet där fyra små minitavlor hängde. Jag monterade genast ner dem. En bild per sida blev det:

Själva stugan är ju med på en av bilderna!
Då var det ju så att jag satt med fyra små ramar utan bilder och den pedagogiska hjärnbalken i mitt semesterslöa huvud gick genast igång. Jag vet precis vad jag ska göra med ramarna men det tänker jag inte berätta här och nu. Men jag kan avslöja att det har med jobbet att göra. Nu börjar jag nästan längta till jobbet lite. Bara nästan.

7 kommentarer:

YBF sa...

Du är helt otroligt kreativ! O jag vet exakt vad stävan är gjord av. Vilken fantasi du har! Ska du m på rekordträffen? Jag vill sitta bredvid dig då!!

camillos sa...

Bra att du påminde mig! Jag var mailade precis min anmälan och jag vill sitta bredvid dig också så klart!

Nim sa...

Ser fram emot en liten saga, på måndag! Konstigt...ända sen du skrev att du behövde en stäva , så har jag haft ögonen öppna. Men nu kan jag stänga dom eftersom du har varit så påhittig alldelles själv.

Tyvärr kan jag inte skryta med något hemmafixat, men en avdelning som går att vara i, i alla fall.

Hanna Lans sa...

Gud vad fiffigt! (Och jag hittar ändå inte den som jag trodde att jag hade.)

NEWYORKMAMMAN sa...

Du är fantastisk! Som sagt, tänk om någon (annan än jag) kunde berätta en saga med sagohus för mina barn?

Ellabellas vardag sa...

Ja du är helt outstanding. Fantastiskt fint du har gjort. =)

camillos sa...

Nim: Det låter bra att du piffar avdelningen denna veckan när både jag och vår andra kollega har semester! Huset följer med på måndag. Hoppas bara möblerna hinner komma...en dag till har posten på sig.

Hanna: Tack ändå! :)

Newyorkmamman och Ellabella: Tack!