lördag, augusti 13, 2011

Drevat och klart!

I går byttes båda fönstren i mitt vardagsrum. Utanför hänger det plast eftersom att fasaden inte är klar ännu så jag står fortfarande inte vid mina nya fönster och tittar ut. När vår flytt i huset är klar så kommer mitt vardagsrum delas upp i två rum varav den ena halvan ska bli mitt sovrum och den andra halvan ska bli min systersons sovrum. Väggen som ska byggas mitt i rummet är faktiskt den enda vägg som ska byggas så att våra lägenheter delas. Men innnan dess ska köket bli klart, toastolen i mitt nya badrum ska bytas och vi ska packa och flytta över våra grejer.

Det som nu är mitt kök ska senare bli min systerdotters sovrum så där blir det en del att greja med när köket ska monteras ner. Men det känns som att det närmar sig en flytt nu. Det blir nog extra skönt för min syster med familj som bor väldigt trångt i sin del av huset just nu.

Här har snickarna precis monterat ner det en fönstret.
Här sitter min systers man och drevar (isolerar) runt det ena nya fönstret.
Jag har berättat tidigare om besöket till tandläkaren i grannbyn efter sonens olycka tidigare i somras och om hur otrevlig han var. Men i går ringde jag till tandläkaren här i byn som har öppet efter sin semesterstängning. Jag fick prata med en vänlig sköterska som bokade en tid till sonens ordinarie tandläkare redan på måndag. Det känns skönt att han får gå dit och att tänderna blir ordentligt kollade.
Jag ringde även till Folksam i går för att fråga om vi får ersättning för ambulanstransporten. Jag fick en räkning på 150 kronor. På Folksam fick jag prata med en jättetrevlig man och han betalade genast ut pengarna för ambulanstransporten.

Det känns bra att det finns trevliga människor. Det finns hopp för mänskligheten!

2 kommentarer:

Nim sa...

Vi har precis betalat vår årsavgift till sjöräddningen.
Det va inget svårt val!

camillos sa...

Bra där! Som sagt, det finns hopp för mänskligheten!