fredag, juli 08, 2011

Rusningstrafik och semester!

Äntligen har min semester börjat!!!! Jippi!

Det har känts i hela kroppen ända sedan midsommarhelgen att det är dags att vara ledig. Särskilt idag, den allra sista sega långa dagen. Jag blev dessutom inringd tidigare till jobbet idag eftersom att en kollega var sjuk.

Men nu! Nu är jag ledig i fem hela veckor!!!

Det började bra...jag hann knappt hem förrän sonen ringde från Korsvägen i Göteborg. Han hade hoppat av bussen och lämnat sin plånbok på sätet... Han kunde alltså inte ta bussen från Korsvägen som skulle ta honom till jobbet så han skulle lösa smsbiljett i stället. Då har Camillos spärrat alla betalsamtal så han kunde inte få nån biljett i sin telefon. Bra va? Han fick helt enkelt gå i ösregnet.

Under tiden som sonen promenerade så fort han kunde hann jag ringa några samtal och med hjälp av en väldigt vänlig tjej på bussbolaget lokaliserades plånboken. Den låg kvar på bussen. Puh! Jag kunde ringa sonen strax innan han klev in på jobbet och berätta den glada nyheten.
Nu var det bara så att bussen skulle åka till en kommun långt härifrån men två och en halv timma senare skulle bussen, chauffören och plånboken komma tillbaka till Göteborg. Där skulle det ske ett förarbyte så jag kunde hämta plånboken på Nisseplatsen. Annars hade jag kunnat hämta den här i byn... Alltså hade jag en liten stund på mig. Jag brukar alltid vara ute i god tid och normalt sett hade jag hunnit med stor marginal men inte idag...
Trafikomläggning på motorvägen, rusningstrafik i innerstan och ösregn! Tur att man kan sin fina stad, jag tog lite kringelikrokvägar inne i stan för att undvika de värsta köerna och till slut var jag framme och som tur var hade bussen blivit försenad. Så jag hann pusta ut innan bussen kom och du anar inte vad lättad jag kände mig när jag hade plånboken i min hand!
Jag måste faktiskt tillägga att min kära son är väldigt ordningsam av sig, normalt sett. Han har aldrig *peppar, peppar* tappat bort nycklar, telefoner eller plånböcker. Detta var premiär och det är väl inte dåligt jobbat av en sextonårig kille?

Det är kul att köra i stan men det gäller att vara på alerten för överallt är det bilar, cyklar, spårvagnar och fotgängare. Jag åkte till sonens jobb med plånboken och sen åkte jag en sväng till Allum innan jag åkte hem.

När jag startade bilen vid Allum upptäckte jag att den ena vindrutetorkaren hade lagt av. På passargerarsidan förvisso, men ändå... Skitbil!

Nu har sonen kommit hem från jobbet och nu ska vi titta på nån film tillsammans.

S E M E S T E R !!!

6 kommentarer:

NEWYORKMAMMAN sa...

Det här tycker jag faktiskt är en riktig solskenshistoria! Man kan ju helt klart säga att det händer väl bara i Sverige att plånboken snällt ligger kvar på bussätet och att busschauffören tar den med sig när han ska köra tillbaka? Det är så fint så att jag gråter en skvätt. Jo det gör jag. Jag tänker på alla ruggiga, oärliga människor som befolkar staden jag bor i, huh jag ryser. En del busschaufförer ska vi bara inte tala om. De njuter av att köra ifrån en på busshållplatserna när de ser att man kommer springandes med en tvååring i famnen och en femåring i handen. Eller som igår när tanten som körde bussen vände sig om och röt åt min son att han skulle "sit down", riktigt argt och otrevlgt. Det funkade visserligen, men det är sorgligt. Så du kan kanske förstå att jag blir gråtmild?;-) Din son verkar annars vara en väldans ordentlig och fin kille.

NEWYORKMAMMAN sa...

Men hjälp vilken lång kommentar!

vally sa...

Full fart på alla håll blev det.
Det är bra att ha bil och kunna köra i Götet.
Önskar dig en underbar och välförtjänt semester.

Marie A sa...

Kul att allt ordnade sig och att det finns ärliga personer kvar!

Trafiken på motorvägen skall vi inte tala om, dessa köer sitter jag i varje dag och varje morgon hoppas jag att det skall vara mindre och att fler är på semester, men icke!
Varför göra både Kallebäcksbacken och mitt på motorvägen samtidigt????

Önskar dig en underbar och skön semester!

Nim sa...

Vilken mamma! och vilken start på semestern, som äntligen började för dig. Nu kan det bara bli lugnare. Här packas det upp, och packas ner,men det är så tråkigt, och jag har ingen aning, du vet det där med packlistor nu för tiden. Jag undrar om jag inte hinner med o baka en rabarberpaj istället, och hallonen växer så det knakar, kanske skall plocka av dom innan vi drar. Jag hinner! Ikväll kör vi mot norrläge.

camillos sa...

Ja, det är verkligen en solskenshistoria och det är väl ett bra sätt att inleda semestern på!
Nim: hoppas inte myggen äter upp dig! Vem vet, ni kanske kan ligga på den där flotten och bara sola och njuta? Regnkläderna hoppas jag inte ni behöver använda!