tisdag, november 16, 2010

I rondellernas förlovade land

Jag läste på aftonbladets nätupplaga att Polisen hade rondellrazzia där de bötfällde alla som lät bli att blinka i rondeller. De publicerade också bilder som förklarar reglerna samt ett stycke ur "Trafikordningen 3 kap. 65§".

Vad jag skrattade:

Hur skulle det se ut om någon faktiskt sträckte ut sin arm för att peka åt vilket håll man ska svänga?!?! Hahaha! Men det blev ännu roligare när jag läste nästa stycke:Hahaha, som att någon skulle uppfatta den höjda armen!?!


Något som jag lärde mig i bilskolan var att köra tydligt men det är det inte många som gör...


Min kära pappa var en fantastiskt bra bilförare. Dels beror det nog på alla tusentals mil han körde både bil och orkesterbuss när han reste land och rike runt med olika orkestrar men också dels för att han var så lugn som person. För det mesta... För var det något som retade min kära pappa så var det tokstollar i trafiken. Jag vet inte om han var ensam om det uttryck han vid sådana tillfällen använde ganska högljutt och ilsket. Även om den idiotiska bilisten i den andra bilen inte hörde honom brukade pappa säga ungefär;


- Vad sysslar du med din borrsväng???

Har du hört det uttrycket förut?

Ja, hur var det nu med rondellerna? Vet du hur man ska uppföra sig?Man ska alltså blinka när man ska UT ur rondellen. Så nu vet du det. :-)

5 kommentarer:

Nim sa...

3 ggr har dom stått i rondellen, hemma!

Newyorkmamman sa...

Har de inget vettigare för sig? Måste väl få in lite stålar. Går en bil som saknar blinkers och stoppljus ens igenom besiktningen?? Måste vara gamla instruktioner. Dags att uppdatera tror jag.
Din pappa var alltid lugn som en filbunke minns jag.

Anonym sa...

Blinka ut ur rondellen har jag alltid tillämpat, men det som blinkar i rondellen att dom skall åt vänster (alltså fortsätta i rondellen) har jag aldrig förstått, det är ofta dom som inte blinkar ut ur rondellen när de väl svänger åt höger. För hur skall då de som skall in veta om de som är inne i rondellen skall ut eller fortsätta. Just rondellkörning tror jag att det är många som inte har en aning om hur de skall göra....de blinkar lite hit och lite dit. Liksom för säkerhets skull.

camillos sa...

Jag kan ju tycka att de borde ägna sig åt att ta fast fartdårar och rattfulla i stället även om rondellkörning är nog så irriterande ibland. Men precis, varför blinka när man kör in i rondellen, det är ju uppenbart att man ska köra runt (vänster) men inte uppenbart att man ska köra ut ur rondellen.

Vally sa...

Jag är så stolt,därför att jag kan det där.
Just det momentet,när man kör in i rondellen,bör inte markeras.
Ja det är gamla instruktioner du visar på, som man kan skratta åt i dag.
Jag minns hur det knäppte till i riktningsvisaren när den flög ut.Den såg ut som en lång pil och det var pappa som körde.
Jag gillar poliser men det är väl att ta i att stå där och fjanta sig.
Trevligt inlägg som vanligt.
Vally