onsdag, december 02, 2009

Vintern är här...


I går morse blev jag ganska paff när jag upptäckte hur kallt det var. Ja, det var bara två minusgrader men det räckte visst för vår vattenpump att frysa till under natten. Men det är ganska gott att borsta tänderna med Loka.


När jag kom ut till bilen var det bara till att sätta på sig vantarna och börja skrapa rutorna och det är såå tråkigt. Dessutom har jag inte tid med sånt. Jag är oftast ute i sista sekunden och varje minut på morgonen är såå värdefull för mig. Det händer inte allför sällan att jag låter mobilen snoosa i en minut. Flera gånger varje morgon faktist. Så knäpp är jag.


Lilla pappa satte ut ett element i pumphuset, så vattnet tinade upp och kunde rinna i våra kranar igen. Puh!Efter jobbet hämtade jag min systers båda barn, lilla J på förskolan och stora H på fritids. På H's begäran blev det hemgjord pizza till middag.


Först hjälpte lilla J till:Hon tyckte visst att all skinka skulle ligga på samma ställe.


Sen var det stora H's tur att hjälpa till:Tyvärr hann vi inte med att baka pepparkakor (som jag hade lovat), men barnen sa att det var okej om vi gör det nästa gång. Lilla J sa till mig:


- Du är bäst!


Ja, jag kan inte annat än att hålla med...


I morse var det sju minusgrader och jag behövde bara skrapa rutorna lite lätt för lilla pappa som ändå var ute och skrapade sin bil passade på att skrapa min med. *tacksam*


Nu när det nästan är läggdags ser jag att det är tio munisgrader ute. Nu räcker det va?Det behöver inte bli kallare. Tycker jag.


Godnatt!

4 kommentarer:

mockapocka sa...

Lite kallare är ok. Så man är på den säkra sidan liksom. Tycker det ska vara såhär nu (plus snö)fram till mars *drömmer*. Kanske borde fundera på att flytta norrut...

camillos sa...

Ja, det är okej med snö och kyla bara man slipper att skrapa rutorna på bilen och man slipper halka på vägarna och det inte slaskar bort stup i kvarten...

Anonym sa...

Du får bygga dig ett garage.... Hi hi
Kram från Ulle

camillos sa...

Hmm, vi har ju ett garage på ca 80 kvm som är fullt av brorsans bilar...