tisdag, december 15, 2009

Lucia, Jesus och några badankor...


I söndags var det Luciadagen. Jag minns barndomens Luciamorgnar med familjen då vi gick upp tidigt och fikade framför tv:n som sände Luciatåg från...Dalarna kanske? Mysigt var det i alla fall.

I år satte vi ingen klocka för att titta på Lucia på tv:n. Vi hade sovmorgon.

I går var min syster med familj här och fikade. Efter fikat satt jag och min treåriga systerdotter i fåtöljen och gosade. Vi brukar sitta och sjunga tillsammans hon och jag. Men nuförtiden vill hon bara sjunga hittapåsånger om kiss och bajs.
Jaja, hon kommer väl över den fasen snart, hoppas jag. Så att vi kan sjunga lite "vanliga" barnvisor tillsammans. Eller också får jag väl hitta på en egen kiss-och bajssång.

Jag har berättat tidigare i bloggen om mina söta små badankor som jag köpte på Gekås. De har bott i mitt badrum och stått så fint i fönstret, eftersom att jag faktiskt inte äger något badkar.

Nu tyckte jag i alla fall att det var dags för ett litet julbad (i handfatet...) så jag plockade bort dem i söndags och ställde i stället fram lite julsaker i mitt fönster.

När min kära syster med familj hade åkt hem i går upptäckte jag detta:
Hahaha! Undrar om det var lilla treåriga J som tyckte att mina badankor skulle få vara där mitt emellan Jesus och tomten. Eller stora sexåriga H?
Eller var det kanske min syster???3 kommentarer:

mockapocka sa...

Haha, det livar ju upp den vanliga paraden av tomtar och jesusbarn.

Anonym sa...

Haha det där var kul.... Undrar vem??
Kram Ulle

camillos sa...

Jag kallar dem numera för julankor... ;-)