fredag, juli 24, 2009

Mellanlandar lite

I går kom vi hem från vår lilla resa till Skåne.Jag pappa och sonen gjorde först ett stopp hemma hos min brorsdotter och hennes pojkvän som har fått en ny lägenhet i en stad som ligger söderut.

När vi överlämnat inflyttningspresent (kaffebryggare och tillbehör), blivit bjudna på en kopp kaffe (såklart) och tagit några bloss på hennes fina inglasade balkong fortsatte vi vår resa söderut.Det var väldigt blåsigt väder och när vi kom till Hallandsåsen körde vi genom ett kraftigt regnoväder. Det bådade ju inte gott, men när vi kom över åsen så sken solen igen!
Vi åt vår matsäck i den mysiga lilla hamnen i Arild.
Solen sken och det var varmt och skönt!

Vi åkte ända upp till Kullens fyr , på väg dit ser man lilla Mölle ,

det fina lilla samhället som alla pratar om!


Dagen efter åkte vi till Höganäs men förutom outletbutikerna som säljer dyra glas lite billigare så fanns där inget att se. Därför styrde vi pappas gamla Volvo mot Helsingborg, där finns väl alltid nåt att se?
Jodå, vi hamnade på Sofiero slott! Där har ingen av oss varit förut, så vi gick hela varvet runt den fina trädgården runt hela slottsparken som också bestod av vacker natur med fina höga träd och en djup dal med rhododendronbuskar höga som träd.Det fanns många fina blommor att titta på...

Tyvärr kunde man inte se slottet så bra för den stora scenen som stod framför...

Malena Ernman skulle visst ha konsert på källen.


I går, vår sista dag i Skåne, lämnade vi det fina vandrarhemmet i ett ösregn! Vi hämtade upp min brorsdotter på vägen och åkte till Norvalla marknad, en enorm marknad som vi brukar åka till för att spendera lite pengar på tröjor, karameller och en och annan onödig pryl.

Ja, ni ser ju hur det regnar?! Men jag hade regnjacka OCH paraply och det regnade inte hela tiden (men nästan)... Vi var faktiskt på marknaden in två timmar!


Sen avslutade vi dagen med att åka hem till

sonens farmors lantställe och ta en fika innan vi åkte ner till
Varberg och lämnade av brorsdottern på tågstationen.


Så, nu är jag hemma ett par dagar innan nästa äventyr.


Det hade ju inte skadat med liiite sol nu.


Eller?
2 kommentarer:

Ellabellas vardag sa...

Vilka fina bilder. Näää...verkligen inte. Nu vill vi ha SOOOOL!!!

camillos sa...

Tack! Vi kanske ska dansa nån soldans?
Hehehe...