fredag, november 18, 2011

Bästa dagen i mitt liv

Ja, denna dag måste jag nog kalla den bästa i mitt liv. Det var denna dagen för sjutton år sedan som min älskade son föddes. Som ett ljus i novembermörkret.

Idag är det lilla ljuset i stan och blir firad med några kompisar på restaurang. Själv är jag hemma och grejar (som vanligt) inför kalaset i morgon. På sonens begäran ska vi bjuda på pastasallad med krämig pestosås. Jag har precis stekt åtta paket bacon...gissa om jag doftar gris just nu!
Snart ska jag steka kycklingen som ska i pastasalladen. Resten gör jag i morgon. Det ska bli rätt skönt att bjuda på kall mat för vi blir många i morgon. Tjugonio personer närmare bestämt. Och då är det bara de närmaste som kommer, mina syskon med familjer, sonens farföräldrar och sonens farbröder med familjer. Undrar om jag har stolar så det räcker? Eller...det vet jag nog att jag inte har. Tur att jag bor i samma hus som min syster, vi ska bära upp hennes köksbord och stolar. Jag har fått låna ett bord och stolar av sonens plastfarfar. Sen får jag väl skrapa fram alla pallar och småbarnsstolar som finns i huset.

Sonens ena kusin är glutenintolerant så jag har köpt glutenfri pasta till honom men med tårtan blir det värre. Jag ska (på sonens begäran såklart) bjuda på chokladmoussetårta och då tänkte jag så käckt att kusinen skulle få en egen liten form med bara mousse och lite bär för tårtbotten kan han inte äta. Men...det gick inte! Jag har köpt Marabous choklad och jag såg nyss att den kan innehålla spår av vete. Det trodde jag aldrig. Men jag har ringt kusinens pappa och han tipsade om chokladpudding. Det blir toppenbra, det kan ju alla barnen äta! Det finns säkert en och annan vuxen i sällskapet som också blir sugen...Nä hörni, här kan jag inte sitta. Jag måste fortsätta greja. Nu är kaffet slut och alltså också min lilla paus.

Hoppas att du får en trevlig helg!!

5 kommentarer:

Hanna Lans sa...

Om kusinen är glutenintolerant så går det bra med "spår av vete". Kanske har du gjort glutenfri pastasallad förut, men om inte: En varning. Den glutenfria pastan fungerar inte lika bra kall som varm, den tenderar att bli hård. Kan alltså gärna överkokas en liten smula. Ett tips till moussen är att du köper en glutenfri kladdkaka (finns i frysdiskarna) och skär en bit i lagom storlek och gör sedan precis som med resten av receptet, för som sagt, "spår av vete" går bra. Jag môlar i mig MArabous choklad titt som tätt utan problem. Om det inte är Digestive kex i förstås. :)

vally sa...

Grattis till Dig och din älskade son. Jag ser er ibland och uppmärksammar hur hjälpsam han är och hur fint ni funkar ihop.

Pastasallad är en av mina älsklingsrätter. Kajsa brukar göra så god, när hon är hemma och har tid.
Du är fantastisk och det kommer att bli en uppskattad tillställning. Så mycket gott och så mycket omtanke.
Kram till dig Camilla

Nim sa...

En smak av ironi...jag tycker INTE att det låter gott, nåt av det du skall laga. Alldeles För många smaker, konsistenser, tuggmotstång och det kan till o med fastna i tänderna. INTE BRA!

Maria Engelwinge sa...

Hej Camilla!
Jag såg din kommentar hos mig först nu. Klart att din box förtjände ett eget inlägg! Jag ska lägga till dig i min blogglista för här känner jag på mig att jag kommer att trivas:).
Hoppas födelsedagen blev fin och mysig!
Kram, Maria

camillos sa...

Hanna; tack för tipsen! Pastan kokade jag strax innan vi skulle äta så kusinen gjorde en plocktallrik med såsen bredvid så det funkade jättebra. Han var också nöjd med chokladpuddingen och flera andra småkusiner åt av den med. :)
Tack Vally, vad gullig du är!
Nim; säg inget till någon men jag provsmakade maten...fy fasen vad gott det var!
Maria; varmt välkommen!!