onsdag, mars 16, 2011

Dataproffsen som gick på teater

Idag begav jag mig tillsammans med en kollega till grannbyn där vi skulle påbörja vår datakurs. Vi har som pedagoger fått tilldelat oss varsin MacBook och för att vi skulle få ut bästa möjliga av denna fina lilla vita dator så anmälde vi oss till en Komvuxkurs i just Machantering. Första gången jag har gått på komvux faktiskt.Sista gången var det nog också. Men hallååå, jag och min kollega satt och gjorde allt annat än lärde oss något nytt. Vi hann både kolla nyheterna, facebooka och blogga medan läraren sprang mellan skrivborden och hjälpte några andra damer som *inte har en sån knapp* eller *nää, nu försvann det från min skärm* och *hur var det man gjorde sa du?*... suck.

Vi kände oss som värsta experterna där vi satt med våra förkunskaper om hur man ändrar startsidan i webbläsaren och att man måste klicka i fönstret för att göra det aktivt. Som sagt, vi går inte dit igen. Det finns nog andra i kön som kan behöva våra platser bättre.

Jag kanske ska installera en sån här knapp på min MacBook?:Som tur var...så hade vi faktiskt teaterbiljetter så vi hann inte stanna hela datakursens lektionstid idag!
Vi mötte upp ännu fler kollegor utanför Stadsteatern där vi var och tittade på förberedande genrep av "Fåglarna". Det är en pjäs baserat på boken som sedan Alfred Hitchcock gjorde film av.(bilden är lånad från Stadsteaterns hemsida)

Jag säger som jag brukar göra de få tillfällen då jag har varit på något kulturellt, teater, musikal eller opera; man (jag) borde gå oftare! Eller hur?

5 kommentarer:

Anonym sa...

Fast,,,vad hände med slutet?!
Dataexperten

vally sa...

Spirrigt och kul inlägg.
Bra teater tycker du?

camillos sa...

Ja, teatern var bra. Den var på en liten scen så det kändes ganska intimt, man blev nästan ett med stämningen på scenen. Ruskig historia...

mockapocka sa...

Men jag tänkte att jag skulle lära mig via Pim. Det borde väl gå? Kanske ta om tvåan och trean, lite för mig själv utan att skicka in, och sedan köra vidare på fyran. Eller? Annars kan vi (kollegorna på H) väl starta en egen studiecirkel och lära varandra, oss proffs emellan. Kan väl inte vara så svårt ;)

camillos sa...

Men Mockapocka, är det inte du som redan är expert på Mac? Du kanske kan hålla i en liten studiecirkel för oss?