onsdag, mars 30, 2011

Dagens utbrott!

Idag väcktes mitt humör likt en vulkan som helt plötsligt får ett utbrott och börjar spruta het lava. Typ Etna.
Dagen har varit helt vanlig förutom att jag har haft en sån där yr-dag idag. Det är lite påfrestande när världen gungar lite mer än vanligt. Men trots det har det varit en helt vanlig dag på jobbet.

När jag kom hem flaggade Lill-Etna (sonen) för att hans hunger minsann när som helst kunde leda till ett lill-utbrott. I det läget hade min vulkan inte börjat sitt utbrott ännu. Det småputtrade inte ens. Så för att skynda på det hela lite sa jag åt sonen att vi skulle åka till affären på en gång. Jag gick i vanlig ordning ut i hallen före sonen och då jag såg att min syster och henne man var där ute så gick jag också ut. Sonen brukar ändå ta en stund på sig innan han får tummen ur. Jag gick ut i mina tofflor och handväskan var kvar i hallen. Jag hörde att den minsta systersonen satt i bilen och var missnöjd så jag gick dit för att kolla läget. Han blev så nöjd när jag kom och pratade med honom och strax kom hans moder med nappen och då somnade han så gott i sin bilstol.

Inga utbrott ännu. Jag pratade lite med min syster och hennes man som skulle lämna deras stora son till mig när de skulle på hemligt uppdrag. Han fyller år på lördag.

DÅ!...hör jag att min ytterdörr gick igen. Snabbt som en vessla tittade jag mot dörren och såg min son som mot alla odds redan var klädd och klar. Han sprang med lätta steg ner för trappan ungefär i samma veva som vulkanen började brista.
- Säg inte att du stängde dörren!!!
Vi har ett sånt där snäpplås och jag vet att jag inte hade ställt upp spärren innan jag gick ut. Jodå, dörrfan var låst. Min väska med nyckel inuti låg i hallen. Sonens nyckel låg i hans rum.

Till saken hör att varje gång vi ska ut och åka så frågar sonen alltid om han ska låsa dörren innan han drämmer igen den. Som jag har kämpat för att få den normalt sett smarta killen att förstå att dörren alltid ska vara låst när vi åker hemifrån!!! Idag hade han visst lärt sig.

Extranyckel då? Jodå min bror har en. Men han bor ca fem mil härifrån så det var inget alternativ. Min syster som bor i samma hus har givetvis en. Men den lyckades henne son bryta av i låset häromdagen.

Så där var vi, utelåsta. Hungriga var vi också. Vulkanen pallade inte mer utan gav sig iväg. Mina fötter (fortfarande bara tofflor) bara drog iväg mig. Fort som attan. Jag ville bara bort. Lång bort och aldrig mer komma tillbaka. Men efter drygt hundra meter insåg jag hur dumt det var att bara gå iväg så jag vände. Men vulkanen var mitt i sitt utbrott så man kan säga att dörren, källardörren och några krukor fick ta de största smällarna.

Det slutade i alla fall med att vi fick göra inbrott i min del av huset. Tur att vi bor i ett gammalt hus med kassa fönster! Min systers man klättrade in och öppnade dörren inifrån. Puh! Det hade varit jobbigt att behöva göra sönder en ruta. Det blev lättare att öppna via ett fönster som en gång ramlade ur karmen när det var stormigt. Tur att vi snart ska byta alla fönster i huset.


Här spikar min systers man fast fönstret igen...
 Nu har vulkanen slutat spruta het lava och sonen slapp ta bussen hem till brorsan (som jag "hotade" med). Hoppas att vulkanen inte får fler utbrott. ..

1 kommentar:

mockapocka sa...

Men det där måste väl ändå ta priset som en av de värsta situationerna man kan hamna i. Utelåst i tofflorna mitt i ett (hungrigt) blodsockerfall. Mår illa bara av att läsa om det. Himla bra att man kan göra inbrott hos sig själv.