måndag, mars 07, 2011

Jag har i alla fall namnsdag idag!

Idag har jag tagit en paus i kvittoletandet för jag har faktiskt jobbat en jättelång dag. Men jag ringde till min bank och begärde ett kontoutdrag som gäller den period jag köpte sonens Playstation. Tjejen jag pratade med kunde inte se så långt tillbaka i sin dator så nu får jag vänta i några dagar på utdraget.
Problemet är att jag och sonen inte minns om jag betalade med kort. Det var sonen som betalade för sina egna pengar så risken finns att vi betalade kontant. Men det finns ju också en chans att vi satte in hans pengar på mitt konto och därför betalde med mitt kort.
Så det återstår att se. Media Markt kan bara plocka fram kvittot ur sin dator om jag kan bevisa att jag har betalat själv, alltså med mitt kort. Jag släpper detta nu. Jag har redan förlikat mig med tanken på att köpa ett helt nytt Playstation. Om det går så långt ska jag vara rädd om det kvittot. Extremt rädd om det kvittot.Idag var det dags att hämta mina matkassar från Ica, så smidigt! Eftersom att det var första gången jag beställde så betalade jag endast 449 kronor. Jag hade faktiskt räknat med 499 men den sista femtiolappen var visst för hemleverans men eftersom att jag hämtade i butiken så tjänade jag in den femtiolappen. Kändes som att jag vunnit på lotteri eller nåt. På tal om det, jag pantade lite flaskor förut och som vanligt köpte jag Trisslotter för pengarna. Måste skrapa dem. Nu. Jag återkommer strax...


Nähädå! Ingen vinst. Fast jag hade väl inte förväntat mig det heller. Jag är dömd att ha ständig otur. Så är det. Det var bättre förr, när jag var ung och yngre. Jag glömmer aldrig när jag tog några lotter i en liten tombolakiosk på torget där min morfar bodde. Jag vann två badenbadenstolar. En gång när jag var ca tretton år skulle jag göra ärenden åt mamma, bland annat lösa in två Bellmanlotter där mamma hade vunnit nya lotter på skrapet. Jag skrapade de nya lotterna direkt vid kiosken och på den ena lotten vann jag ettusen kronor. Det var ju inte jag som vann för det var mammas lotter men jag fick en hundralapp av mamma. Tanterna i kiosken blev alldeles hispiga och visste knappt om de hade så mycket kontanter. Tusen spänn var mycket pengar på den tiden. Hur gammal är jag egentligen? *på den tiden*  Hahaha...

Mamma vann en tävling i en veckotidning en gång. Det var under fruntimmersveckan och det mamma vann på var mitt andranamn. Vinsten var en jättesöt kaffeservis som jag fick och omsorgsfullt packade ner i min brudkista. Brudkistan förresten, den vann min pappa nånstans i Dalarna när jag var tio år gammal. Den fick jag också. Jag har kvar den ännu.

På tal om namnsdag, idag har jag namnsdag! Ofta delar man namnsdag med ett annat namn men Camilladagen är alldeles egen. Grattis till mig!

2 kommentarer:

Hanna sa...

Grattis!

Newyorkmamman sa...

Men det skrev ju mamma i ett mail! Jag glömde så klart. Grattis i efterskott!! Hoppas du betalade med kortet. Själv beställde jag hjul till barnvagnen vars garanti gick ut för 6 månader sedan. 1000 spänn good bye. Det är uträknat tror jag, eller hur?