fredag, december 10, 2010

Nobel

Just nu pågår Nobelfesten i Stadshuset i den kungliga huvudstaden. Ja, jag har faktiskt på tv:n så att jag kan glo på alla gästerna vid det 25 meter långa honnörsbordet när de avnjuter nobelmiddagen. Som vanligt tittar jag mest på de vackra kläderna och alla glittrande smycken.


(Jag har fotat direkt från min tv...)


Här ser ni förrätten, anka i press med vinteräpplen, pumpa, ättiksgrönsaker och kryddig gelé:
Victoria är väldigt vacker i sin beige klänning, mörkt målade naglar och kraftigt mörka makeup.
Drottningen är ju vacker men jag hävdar fortfarande att hon inte borde gjort "skönhets"operationerna som gjorde hennes ansikte så stelt.
Madeleine är inte där men pappa kungen är där och han...tja, ser väl ut som han brukar. Fast kanske mer förvirrad än vanligt?


Men visst har kungen börjat se lite gammal ut?


Prins Carl Philip är på plats och jag tycker allt vår lille prins är ganska gullig.
Prins Daniel gör debut i år, han var ju nyopererad förra året och var därför inte med.


Här serveras kungen av huvudrätten, tryffelstekt piggvar med vintersallad på kantareller och oxsvanstryffelsky :Jag arbetar på en förskola och där har vi firat Nobel de senaste åren tillsammans med barnen. Vi brukar göra en formell inbjudan, barnen och vi vuxna klär upp oss i vårt allra finaste, vi dukar vackert med silverkandelabrar och får extra fin mat från köket. Alla barn får medalj för gott kamratskap som delas ut högtidligt. Ett år var jag kungen och då delade jag ut medaljerna. Förra året var jag en afrikansk gäst med gulblommigt tyg spept omkring mig och brun färg på alla synliga hudytor. Hahaha!!! Vilken syn!


I år fick vi inte till det med nån nobelfest men kanske nästa år?
Jaja, jag fortsätter titta lite till på nobelfesten för det är väl inget annat på tv?....jaha Idol! Äh, jag har slutat titta på det. Genom tidningarna har jag hängt med lite så jag vet att Jay och Minnah är finalisterna i år.


Så...må den som får flest röster vinna!


2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag saknar bild på dig som utlandagäst, jag vet att det finns!
Nim

camillos sa...

Det tror jag INTE... ;)