tisdag, december 28, 2010

Do re mi

Nu under jul och nyår har det blivit en tradition att tv visar vissa filmer och serier som till exempel "Kalle Anka" på julafton och "Ivanhoe" på nyårdagen. På nyårsafton sänds den underbara filmen "Sound of music" och idag när jag pratade med min brorsdotter som är på besök berättade hon att hon aldrig har sett den filmen. Det går ju inte an att aldrig ha sett Sound of music! Så på nyårsafton ska vi bänka oss, hon och jag, och njuta av nästan fyra timmars musikalfilm.

Jag vet inte hur många gånger jag har sett Sound of music men det är många, många, många gånger. Jag kommer alltid att tänka på min kusin som jag umgicks mycket med när vi var barn. Jag brukade åka med min kusin, min moster och hennes man till deras sommarhus som ligger så vackert vid havet i Torekov. När det var regniga dagar brukade vi sitta i varsin rosa fåtölj på övervåningen och titta på Sound of music och det gjorde vi ofta. Hon kanske inte hade några andra VHS-filmer...men vi älskade att sitta där och sjunga med.

Vi sjöng förresten ofta tillsammans, min kusin och jag. Jag vet att det ska finnas på VHS när min morbror filmade mig och kusinen när vi gjorde ett av många uppträdanden. Vi planerade noga vad vi skulle sjunga, säga och vad vi skulle ha på oss för scenkläder och jag minns att ABBA alltid fanns med på vår repertoar. Moster och morbror fick snällt vara publik.

När jag letade efter Sound of music på Youtube hittade jag en annan video med en flash mob. Jag har blivit väldigt förtjust i just flash mob's. Undrar varför... Men visst ser det roligt ut?


3 kommentarer:

Anonym sa...

Jag o tjejerna skall oxå bänka oss, och jag måste ju vara med eftersom det är jag som dubbar. Skall bli en upplevelse med sång och 3 timmar.

Konstigt detta med tradionella filmer, min svåger hade aldrig settTrolltyg i tomteskogen. Så den skall hela hans familj komma och kolla hos oss.

Glöm inte poppa MYCKET popcorn, till filmen!
Nim

Newyorkmamman sa...

På tal om att sjunga, minns du när vi satte en gigantisk högtalare i ett öppet fönster i ditt rum och sjöng Carolasånger så att det skrålade ut över hela Landvetter?! Det var tider det:-)

camillos sa...

Ja jisses, Carola... Det var tider det!