söndag, oktober 09, 2011

Om jag bara tänkt efter...fast före...

Idag var jag och sonen på IKEA för att köpa ett skrivbord till mig. Det ska bli mitt nya scrapbord som jag ska ha i en hörna i mitt vardagsrum. Tanken är att jag också ska köpa förvaringsmöbler för alla prylar så att det ser städat ut men det får vänta...det kostar ju pengar det med...

Jag fick ett presentkort på IKEA av min syster med familj och det var ju en bra start. Jag började med att mäta om bordsskivan skulle få plats i bilen, stoppade ner presentkortet i plånboken och innan vi åkte ut på motorvägen tankade jag bilen. Jag var så förberedd jag kunde vara.

Väl inne på det stora varuhuset hittade jag allt jag skulle ha... och lite till. Framme vid kassorna sålde de gästtofflor för en femma per par om man var Familymedlem (vilket jag är) så jag plockade på mig två par. Men när jag skulle betala gick det lite snett. Jag skulle ju lämna fram både presentkort och Familykort men när presentkortet var draget gick det inte att dra Familykortet. Alltså fick jag inte det fina priset fem kronor på tofflorna utan trettionio kronor, vilket är ordinarie pris. Varför kan du inte dra Familykortet nu, frågade jag. Nää...systemet är sånt, svarade tjejen i kassan. Men du kan gå till återköp efteråt om du vill.

Sagt och gjort. Det var lång kö till återköpsdisken men till slut var det min tur och efter ett evigt knappande på en dator sattes sextioåtta kronor tillbaka in på mitt konto igen. Allt var frid och fröjd.

Tills vi kom till bilen. Bordsskivan gick inte in i bilen. Det gick inte! Vi försökte åt alla håll men det gick INTE! Det var bara till att klampa tillbaka till återköpsdisken och ta en nummerlapp till. Efter ytterligare lång väntan kom jag fram till disken där samma tjej som förut tog emot min bordsskiva och gav mig ett tillgodokvitto.
Sen köpte jag en mindre bordsskiva som fick plats i bilen. Jaha, så kan det gå när Camillos är ute och åker...

Här står det lilla lilla bordet 120X60 cm istället för 150X75cm...Här ska jag alltså sitta och skapa. En annan dag...när jag har packat upp mina scrapgrejer.


På andra sidan av rummet står min fina tavla och väntar på att hängas upp på väggen. Tavlan har min mammas väninna målat. Det kanske är svårt att se på bilden men det är en kvinna som sitter med en baby i sitt knä. Jag fick tavlan av mina föräldrar och jag älskar den!
Jag vill inte hänga upp något på väggarna förrän jag har bott in mig och jag vet hur jag vill ha det.

Snart ska jag sova. Godnatt!

4 kommentarer:

Hanna Lans sa...

Vad fint du ser ut att ha fått det nu! Är alla renoveringar gjorda?

mockapocka sa...

Eget skrivbord, det är grejer det.
Och vad fin tavlan är :)

vally sa...

Som vanligt trevlig läsning.
Så ljust och fint ni har.
Underbar tavla.

camillos sa...

Hanna: det är en hel del kvar att göra men kök och vardagsrum är nästan klara.
Mockapocka: fast jag hade nog behövt det där stora skrivbordet...ja, jag älskar tavlan!
Vally: Tack! Visst är det underbar, målad av en konstnär här i bygden!