tisdag, oktober 11, 2011

Lat men ganska nöjd

Idag har jag inte gjort många knop. Nja, alltså...jag har jobbat. Jag har handlat, du vet det där vanliga, mjölk och bröd och så. Jag har lagat mat till mig, min syster och alla barn. Och sonens kompis.
Men annars har jag inte gjort så mycket. Sonen och hans kompis sitter framför tvn och tittar på fotboll. Hur kul kan det vara? Jag satte mig vid datorn och tittade på senaste avsnittet av Hollywoodfruarna som jag missade i går.
Men med tanke på hur mycket jag har jobbat i detta hus den senaste tiden så känns det okej att ta det lite lugnt en dag. Liksom för att samla på mig lite mer styrka för att orka fortsätta.
Annars känner jag mig ganska nöjd idag. Dels för att jag har fått brev om att mammografin jag gjorde för ett par veckor sedan var bra. Det var nervöst att vänta på det där brevet. Inte för att jag har känt något fel men min farmor dog i unga år av just bröstcancer. Det var iofs på fyrtiotalet...men ändå. När man ska klämma brösten i den den där hemska apparaten frågar dem om man har någon närstående som haft bröstcancer.
Så rosabandet-kampanjen som pågår för fullt nu känns viktig. För alla kvinnors skull! Och de män som faktiskt också får bröstcancer (har jag för mig att de kan få). Jag har ännu inte köpt något rosa band, jag har inte ens sett dem i butikerna...men jag tänker köpa minst ett band. Tänker du?

Annars känner jag mig nöjd för att jag har tagit tag i det där jobbiga med bilen. Jag fick tre tvåor på besiktningen, alla gällde bromsarna. Jag har haft fullt upp så jag har liksom förträngt att jag måste åtgärda felen och göra en efterkontroll. Inte glömt utan bara förträngt lite grann. Men nu har jag både bokat tid på en verkstad och bokat tid för efterkontrollen på bilprovningen. De har drop-in men bara på dagtid då jag jobbar så jag fick boka en tid...det enda som passade mig var en tid klockan 19.20 på andra sidan stan. Pust. Men då kommer jag i alla fall ha en laglig bil att åka i. Inte bra. Inte snygg. Men besiktigad och laglig.

Sen känner jag mig ganska nöjd för att vi som jobbar på min avdelning på jobbet har sökt ett projekt där vi kan få jobba med iPad2 och idag fick jag besked om att det är beviljat. Nu ska vi bara finslipa våra tankar om hur vi ska arbeta med dem tillsammans med barnen och hur vi ska få med vår nya läroplan i projektet. Läroplanen finns ju alltid med i allt vi gör men i och med projektet kan vi på ett enkelt sätt beskriva hur vi arbetar med läroplanen. Jag som är teknikfreak är ivrig som få. Det här ska nog bli bra! Och kul.
Det roliga var att jag idag tog fram de iPads(ettan) vi redan har på jobbet och när ett barn fick syn på dem frågade hon: "kan jag få lära mig om djur?". Helt underbart. Det visar ju att hon minns att vi arbetade med iPadsen för drygt ett halvår sedan och att vi använde dem för att lära, inte bara leka. Det känns bra. Det bådar gott inför vårt kommande projekt!

Nu var det inget mer jag är nöjd över idag. Själv då? Är nu nöjd över något särkilt idag?

4 kommentarer:

mockapocka sa...

Men vad kul! Grattis! Var kursen bra föresten? Jag ska gå på den i november tänkte jag.
Alltså idag är inte min nöjdaste dag, kan jag inte säga. Först den där avstämningen som kändes väldigt onödig och onöjdig. Några timmar senare min onöjda drejning. Men jag tänker, ok, en onöjd dag. Då kan morgondagen bara bli bättre :o)

Anonym sa...

Skönt med positivt besked om att inget farligt syntes på mammografin och så bra med bilen, att den är på väg att bli okej att köra. En bil behöver man!

YBF sa...

Idag är det min bröllopsdag, så det blir middag på fin restaurang ikväll - det blir kul! Sen var vi på utvecklingssamtal med A och det var bara positivt, så klart man blir stolt som mamma!

Jag har köpt en jättefin reflex med rosa bandet - på apoteket, där säljer de även de band som Lena PH och hennes man designat.

Skönt att "tuttklämningen" var utan anmärkning.
Ha en bra dag!
Kramkram Annika

camillos sa...

Mockapocka: hoppas din dag har varit bättre idag! Utan avstämningar och svårdrejade konstverk.

Helena: Ibland har jag lust att skrota bilen men...jag behöver ju ha en bil. :-)

Annika: hoppas du och D får en underbart romantisk kväll! Puss och kram på er!