söndag, februari 13, 2011

Drömmar

Jag har drömt väldigt mycket om möss och råttor den senaste tiden. Usch, möss och råttor är det värsta jag vet! Jag har aldrig träffat på en mus eller råtta som tur är för det skulle vara så äckligt. Ja det är nog så jag tycker, att möss är äckliga!

När jag hade katter så hände det att de kom hem med en liten död näbbmus som de stolt visade upp för mig. Men de var duktiga och lämnade de döda mössen ute på trappan. Nu har jag ingen katt längre. Kanske ska skaffa mig en ny?

I fredags kväll såg jag och sonen en skitrolig film, "Dinner for schmucks!. En av karaktärerna stoppade upp möss och klädde dem i kläder och byggde små landskap där de uppstoppade mössen fick bo. Den natten drömde jag också om möss.

Men det hela började nog med att jag satt vid mitt köksfönster för ett par veckor sedan och såg på när småfåglarna åt av talgbollarna jag har hängt ut. Rätt som det var kom en liten mus som kilade runt på marken och troligtvis åt upp det som fåglarna tappade. Jag har sällan långt till en kamera och även om möss är det äckligaste jag vet så var jag bara tvungen att filma:Visst är det obehagligt?? Den springer så snabbt mellan alla gamla golvplankor som vi slängde ut när vi började riva i det som ska bli mitt kök.
Det var väldigt svårt att hitta drömtydning som berättade varför man drömmer om möss, men till slut hittade jag denna text:

Att drömma om en mus kan vara detsamma som en stilla vink från ens undermedvetna att det är hög tid att komma loss och profilera sig mer.

Skulle jag? Hur då? Varför då?

4 kommentarer:

Hanna sa...

Gäller det även om det en råtta man drömt om, eller gäller det bara möss tro? Gäller det även råttor så passar det bra in på mig! Om det inte gäller råttor så kanske det var en jättestor mus jag drömde om. :)

camillos sa...

Jag tror att det bara gällde möss och inte råttor. Men det är väl samma sak. Lika äckliga i alla fall. ;)

Hanna sa...

Då tycker du inte att det är så gulligt att ha en mus i köket alltså..? När jag städade i skafferiet hittade jag deras toalett. Snusk! Om jag ser en ska jag bussa hundarna på den.

camillos sa...

Åh fyyy! Hade det flyttat in möss i mitt skafferi skulle jag nog flytta ut.