måndag, februari 14, 2011

Pannkakor

Nu vet jag varför jag steker pannkakor så sällan.Det OSAR!!! Det brukar osa så att brandvarnaren går igång. Men idag lurade jag brandvarnaren, jag öppnade fönstret på vid gavel när oset började bolma här i köket. Men jag började faktiskt undra om batteriet var slut så jag var tvungen att testa brandvarnaren och den funkar.

Jag har en fläkt, eller rättare sagt, jag har nåt som en gång fungerade som fläkt men just nu fungerar den bäst som prylhylla. Det konstiga är att jag trots detta ändå satte igång den. Äsch, jag bjuder väl på en bild på den hemska plåtsaken:
Jag ha i alla fall en jättebra stekpanna som jag nästan bara använder till just pannkakor, farfars gamla gjutjärnspanna.Den är lagom stor till pannkakor. Men om den egentligen är så himla bra vette sjutton, jag tror faktiskt att den har gjort sitt. Den är ju ändå jättegammal. Jag kanske ska önska mig en ny fin stekpanna till mina pannkakor. Fast jag fyller ju inte år förrän i oktober... men när jag får mitt nya fina kök, då kanske jag kan få en ny i "inflyttningspresent". Eller också köper jag en själv. Då ska jag göra pannkakor oftare, när jag har en ny pannkakspanna och en ny fläkt. Jajamensan!

4 kommentarer:

Hanna sa...

Men gjutjärnspannor kan väl inte ta slut? De ska väl bara oljas in och torkas av? Eller hur det nu var. Själv använder jag teflon, för jag är lat. F.ö. brukar jag gå iväg med brandlarmet till ett annat rum när jag steker pannkakor OCH öppna dörren. Det osar ändå...

britta sa...

det var ju synd att inte brankåren kom camilla då hade du ju kunnat bjuda dom på pannkakor vet ja haha. men om du bjuder mej på inflyttningsfesten så ska du få en riktig pannkakslagg av gjutjärn av mej dom är superbra. jag har själv en för pannkakor och en förplättar. du vet att jag älskar fest och att jag bara skojar kram britta

camillos sa...

Så är det nog Hanna, jag ska genast testa att olja in pannan. Det var nog läänge sen jag skötte om den... Skönt att höra i alla fall att det inte bara är jag som osar ner hela området när jag steker pannkakor! ;))
Britta, du vet ju att jag brukar kalla fram brandkåren vid behov men när jag gör det ska jag bjuda på nåt mycket godare än pannkakor. Festprisse där! =))

Annika sa...

jag har bara smör i smeten, inte i pannan o det osar nästan inte alls. kram Annika