tisdag, februari 15, 2011

Pysseldag blev det

Idag hade jag egentligen inte tid.
Jag hade så mycket att göra, det gamla vanliga diska och tvätta och så där. Sonens farmor och plastfarfar skulle komma och vi skulle bjuda på tacopaj, fast först skulle jag åka och inhandla det som fattades för att kunna tillaga den delikata pajen.
Nä, jag hade egentligen inte tid.
Men när den lilla systerdottern blinkade med den små bruna och bad så snällt kunde jag bara inte säga nej. Hon ville pyssla vilket hon brukar få göra med mig ibland när jag sitter och scrappar. Jag kunde inte heller skylla på att mina grejer var bortplockade eftersom att halva köket just nu är fyllt av alla mina små lådor med pysselsaker, de står ju där mitt framför näsan på både mig och henne.

Vanligtvis brukar vi sitta tillsammans och pyssla men idag var jag tvungen att både diska och laga mat samtidigt som den lilla tösen behövde lite hjälp med små pilliga saker. Så det var bara till att ta fram allt mitt tålamod och det funkade riktigt bra. Dessutom är det väldigt roligt att konversera med en liten människa som snart ska fylla fem år. Så mycket klokt och så mycket roligt det kommer ur munnen på henne!

Jag kan förstå att hon gärna vill pyssla just här hemma hos mig, särskilt när hon får lov att gå loss på allt (nästan i alla fall) i mina gömmor. Hon är faktiskt väldigt duktig och hon har visat mig att hon kan hantera min bästa sax som jag är så rädd om.
Till slut hade hon bland annat gjort ett kort till sin nya lilla lillebror:


Tacopajen blev supergod! Det var enligt ett recept från nätet som man gör utan pajskal vilket jag tycker kan bli så himla mäktigt.

Jag har fått min dagliga dos av gos med den lilla systersonen också. Hääääärligt!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Åh vad mysigt med pyssel och goa femåringar. :) Den där tacopajen utan pajskal undrar jag över, är det med tacochips istället som underlag?
/ Ellinor

camillos sa...

Ja, man har nachochips i formen mellan köttfärsen och Philadelfiaost blandat med creme fraiche (jag använde den smaksatta creme fraichen med paprika/chili-smak). I köttfärsen hade jag förutom tacokrydda lite hackad lök, majs och paprika. Ovan på allt la jag tomatskivor och riven ost. Jag serverade med resten av nachochipsen och en sallad. Enkelt men gott. Öl smakade också gott till!!!