tisdag, maj 26, 2009

Slott eller koja?

På fredag ska några från jobbet hem till en kollega och umgås, det ska bli hur trevligt som helst. Hon har nyss byggt ut sitt hus och vi andra bara vet hur snyggt hon har det i sitt hem (fast vi inte har varit där ännu). Men vi vet ju hur bra smak hon och henns man har (eller hur?).


Men det kan ju bygga upp en slags förväntan som egentligen bara är nyfikenhet...


Jag bryr mig inte om hur folk har det, det är ju ändå personligheten och trivsamheten som är viktig.


Själv har jag inget modernt och enhetligt snyggt hem, men det är JAG! I alla fall en del av det. Jag har ett hopkok av möbler. Vissa av mina möbler har faktiskt namn. Som Moster Berta-byrån och Haraldsskåpet...Det finns alltid utrymme för förändringar och jag tänker ständigt på hur jag skulle vilja ha det.

Konst på väggarna? Ja, inte så mycket modernt men många tavlor som mamma målat, speglar och fotografier och tavlan som mammas väninna målat, som jag bara älskar:


Färgerna kom inte till sin rätt på bilden, men jag lovar att den är fin!

Jag behöver inget slott men gärna lite mer utrymme och lite bättre planerad planlösning.

Jag läste om kronprinsessan och hennes blivande make som ska flytta in i pappa kungens barndomshem Haga slott. Där finns det utrymme vill jag lova. Där finns till och med ett rum för silver och bestick!


Det skulle jag inte behöva, men jag hade gärna haft ett hobbyutrymme. Ett välorganiserat och trevligt rum där jag kan scrappa och sjunga högt! Som det är nu så har jag ett hörn i vardagsrummet där jag scrappar. Det kan ju lätt se lite rörigt ut när jag håller på med något projekt. Det hade varit skönt att kunna stänga en dörr om det när det kommer någon hit på besök.
Så, slott eller koja?
Nånstans däremellan kanske?

5 kommentarer:

mockapocka sa...

Men så känner jag med! Det är ju högst individuellt vad man tycker är snyggt. Huvudsaken är ju att man själv trivs, att det känns "jag" eller "vi" som du säger. Och desto roligare att komma hem till andra som har annan smak som är olik min.
Men visst ska det bli roligt att komma hem till arbetskamraten på fredag!
Härlig byrå för övrigt!

Jo sa...

Jag kan gissa vem ni ska till, och ja, det är jättefint... Nu har inte jag sett det när det är klart, men den "gamla" delen är jättefin... Ha de kul och hälsa! Jag kommer en sväng till jobbet på tisdag och skriver lite papper. Ses då!

Anonym sa...

Ne! Detta har blivit alldeles FÖR stort. Jag kan inte leva upp till detta, jag får ställa in. Eller kanske bjuder jag in er till grannen istället. Äter ni korv och bröd förresten?

camillos sa...

Anonym (fast jag vet vem du är hihi):
Ni brukar väl göra så i ert kvarter, bjuda in sig sjävla till grannarna alltså...
Men nu ska vi inte överdriva eller göra en såå stoor affär av detta besök, det är ju bara vi som kommer. Korv med bröd blir bra, ska jag ta med korvarna från frysen på jobbet?... ;)

camillos sa...

Oj, jag kan visst inte stava heller... (själva, menar jag..........)