lördag, september 19, 2009

Pirater och glasfåglar

MBF övertalade mig för ett tag sen att delta i en stor scrapträff idag. Jag är glad att hon övertalade mig. Egentligen har jag inte tid till sånt nu när jag borde läsa och skriva reflektioner i långa rader.Men å andra sidan så måste man väl varva jobb och studier med lite kul också?
Jag var med hela förmiddagen och fick faktiskt gjort tre sidor till mina scrapalbum och ett födelsedagskort, så jag är nöjd! Nästa gång ska jag vara med hela dagen!När jag kom hem drack jag kaffe och satte mig i soffan för att softa lite. Jag satte på tv:n som visade ett reprisavsnitt av "uppdrag granskning" och det handlade om pirater som härjar i Somalias vatten. Man fick följa ett danskt rederi som fick ett skepp kapat under två månader innan piraterna till slut gick med på den hisnande summan av 1,7 miljoner dollar i lösensumma. Jag blev så förbannad. Det är väl inte klokt att ett gäng kat-tuggande gangsters kan kapa ett skepp och skrämma den stackars besättningen under drygt två månaders tid och sen bara komma undan med en sån enorm summa pengar!!!

Att detta kan pågå när hela världen vet vad som händer! Jag vet att en del insatser görs i den aktuella bukten utanför Somalia, men det är väl ändå dags att ta i med hårdhandskarna!!!


En enda pirat skulle jag kunna tänka mig att bli kapat av:

Mmmmm!
Nu har jag precis legat i min säng och läst ur boken "glasfåglar i molnen" och jag kan bara konstatera att den boken är en fröjd att läsa jämfört med "boken om pedagogerna"!
Min kära katt Lisa är ganska sällskapssjuk så hon gick med mig till sovrummet och valde ut bästa platsen; på mina knäveck! Alltså kunde jag inte röra mig ur fläcken där jag låg på magen med pappas läsglasögon på nästippen.
Denna bilden tog jag på Lisa häromdagen när hon låg på sin favoritplats i kökssoffan. Är hon inte fööör söt när hon ligger med en tass framför ögonen. Att hon faktiskt ligger på en galge verkar inte störa henne...

Nu ska jag sätta på en ny kanna kaffe för snart är det dags för "Här är ditt liv".
Eller hur var de nu Nim? Pensionärsvarning??? ;-)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jösses så söt hon är!
Kram U

camillos sa...

Mmm, hon är ju lik sin matte!...
Kram tillbaks!