onsdag, april 04, 2012

Hur låter ett dragspel?

Idag hade jag en underbar dialog med ett barn på min förskola och ämnet var musikinstrument. Barnets farmor spelar cittra men barnet visste inte hur en sån ser ut. Jag som sällan har långt till en iPad googlade genast fram en bild på en cittra. Barnet visste inte att en cittra såg ut så utan trodde att den hade knappar som på ett dragspel. Då tog vi fram bilder på dragspel och då berättade jag att min pappa spelade dragspel.

Faktum är att han var en av landets bästa dragspelare. Jag har lagt ut några videor på Youtube med pappa när han spelar dragspel så jag visade barnen dem för de undrade hur det låter.
I en video spelar han en melodi som heter "Vårserenad" och det låter så här (jag har gjort om och kortat ner videon lite och lagt in lite bilder på blommor):
Photobucket

5 kommentarer:

vally sa...

Kjell Kraghe och din pappa spelade ihop.
Hade pappa Kent egen orkester då?

camillos sa...

Ja, dem spelade ihop tills Kjell tyvärr blev sjuk. Egen orkester? Vet inte, det var så olika beroende på vem han spelade med.
Han spelade en hel del med Stefan Ljungqvist och då var det oftast bara pappa som kompade.
Men han spelade i många olika sammanhang, bland annat Partillepojkarna som blev Dansix och för länge sedan var det Ludgo-Pelles och när jag var liten var det gammeldans med ÅsaPärs.

vally sa...

Var det länge sedan han kompade Stefan? Klas spelar mycket med honom nu. Jag visste inte att Stefan underhållit så många år.
Intressant det du berättar om farsgubben.

camillos sa...

Pappa kompade Stefan ett bra tag tiden innan pappa gick bort, Stefan var med på pappas begravning.
Skicka en hälsning till honom via Klas är du snäll!

vally sa...

Det skall jag göra vännen.
Stefan finns på FB.