söndag, mars 18, 2012

PANG!

För ett tag sen damp det ner i brevlådan, det där stora orangefärgade kuvertet. Jag ryckte knappt på axlarna. Jag brukar aldrig öppna det. Men denna gång gjorde jag det. Det skulle jag aldrig gjort. Det hade varit bättre att jag inte vetat om hur pissdålig pension jag kommer att få den dagen det blir dags. Knappt tolv tusen spänn...minus skatt. Det är ju ett hån! Min arbetsgivare betalar väl in några kronor till min framtida pension också men det lär knappast vara det som gör att man kan överleva.

Nånstans måste det vara fel på systemet när en stackars hårt arbetande människa inte kan överleva på sin pension. Jag snackar inte om att jag behöver leva lyxliv och åka på golfresor till Spanien när jag blir pensionär. Nä, jag snackar bara om att klara av det där vanliga som boende och mat.

Jag pensionssparar sedan några år tillbaka men med en inkomst (som inte är den bästa) så blir det inte många kronor som går till det där kontot varje månad. När det blir dags att plocka ut dem så kommer jag säkert knappat märka av dem.

Den där statsministern har ju sagt att vi minsann ska jobba tills vi är sjuttiofem år vilket jag tycker är helt vansinnigt. Det blir visserligen tio år till som pensionspengarna kan få växa till sig men inte en chans i h----et att jag kommer att torka snor och byta blöjor tills jag är stjuttiofem år!

Nä, min lösning på det hela är att staten skickar ut ett helt annat kuvert till alla som fyller sextiofem. Eller, i alla fall till mig. Kuvertet kan få innehålla ett diplom för att jag arbetat hela mitt liv och betalat in duktiga summor med skatt. Sen kan kuvertet få innehålla en pistol och ett skott. Ja, det är väl lika bra att sluta när man är på topp eller?

Men fram tills dess ska jag leva livet, tro inget annat. Och hoppas på storvinst alternativt att den där snuskigt rika oljeshejken friar.Photobucket

6 kommentarer:

Swedish Steffman Travelings sa...

God morgon
Jag öppnade också mitt orangea kuvertet. Och där stod att jag kommer få 16000 vid min 65 årsdag. Det som inte är med är ju ev privat pensionssparande.

Hur som helst, jag bestämde mig då för att, om hälsan är med mig, fortsätta jobba även efter 65 års ålder. Jag har ett jobb som inte kräver något fysiskt så det skulle fungera. Att jobba tex 4 år till skulle innebära stor förändring på min pension dessutom.

Ähh fast egentligen, jag tänker ju oftast inte 14 dgr frammåt ens så varför skulle jag ens ägna mig en tanke på min pension. Vet ju inte ens om jag lever då. Nej, livet är här och nu... så lev!

Ellabellas vardag sa...

Haha. Ett skott och en pistol! Fy, vad hemskt. Men med ett val. Ta dina pengar här och nu eller skjut dig själv och pengarna går till de efterlevande. . . Kuvertet skulle inte vara orange, det skulle vara svart.

Nä vi lever och väntar på den dagen och så får vi se helt enkelt, det kan ju hänt mycket under de 25 åren ... Reinfeldt själv kanske kommer och knackar på vår dörr och undrar varför vi sitter hemma och inte är ute och jobbar.

britta sa...

jag håller med dig helt o hållet men jag tycker att man kan andvända pistolen o skottet till han som sa att man ska jobba tills man är 75 kämpa på .

camillos sa...

Steffman; man får väl hoppas att man orkar jobba vidare efter 65, fast frivilligt och inget annat.
Men som sagt, livet är här och nu, om i morgon vet vi inget!

Ellabella; det blir kanske vi som får ta hand om gamle herr statsministern när han hamnar på hemmet. Han är väl inte så fasligt mycket äldre än jag men om han hamnar på hemmet så kan jag jobba där, bara jag får ta med mig min rullator och hörapparat till jobbet! ;-)

Britta, klart vi kämpar på. Än är vi ju unga!

Nim sa...

Det e lååånngt dit,men jag håller med dig. Inte klokt!

camillos sa...

Nim, du har så rätt. Det är ju jättelåååååångt dit!