tisdag, mars 13, 2012

Att stressa eller inte stressa

Förra veckan började jag på en stresshanteringskurs. Den började egentligen veckan före men då var jag sjuk. Jag går efter arbetstid och senare får jag ta ut alla timmarna i ledighet vilket är bra.
Kursen handlar alltså om stress och hur man kan hantera det. Varje gång har vi avslappning i en halvtimma då vi ligger på tjocka madrasser med filtar och kuddar och lyssnar till kursledarens avslappnande röst. I dag var sömnen inte långt borta och fast det är en avslappningsövning så kan jag inte låta bli att tvinga mig att hålla mig vaken. Jag vill ju inte somna där på madrassen bland andra människor. Tänk om jag snarkar!

Jag har alltså varit på denna kurs två gånger och båda gångerna har jag kommit dit med andan i halsen och med alla stresshormoner i kroppen fritt flödande.
Första gången berodde det på att jag inte hittade en parkeringsplats tillräckligt nära. Jag velade runt lite och till slut fick jag åka till ett parkeringshus en liten bit bort och sedan småspringa till lokalen där kursen hålls.
Idag var jag ute i god tid för att slippa den där parkeringsstressen. Idag hade jag tur och hittade en parkeringsplats ganska nära kurslokalen och därför gick jag med långsamma steg och passade på att njuta av den sköna vårsolen på väg dit.
När jag kom in i lokalen möttes jag av en kvinna som jobbar där och hon såg så frågande ut så jag förklarade att jag skulle på stresshanteringskursen som börjar klockan två.
Tror du inte att de har ändrat tiden till halv två??? Alltså var jag en halvtimma sen. Nästan, eftersom att jag var ute i så god tid...

Snacka om stress! Hahaha!

Idag pratade vi om sömn och hur viktig den är för kroppens välmående. Helt ärligt kan jag säga att jag blev sömnig när vi pratade om alla de olika sömnfaserna och vilka hormoner det är som flödar i kroppen under djupsömnen.

Men nu är jag pigg och det är tack vare solen som värmer så gott. Underbart är det!!!
Ha det så gott och hoppas solen lyser på dig där du är!
Photobucket


3 kommentarer:

mockapocka sa...

Undrar om man få gå den där kursen en gång till? *saknar*

Ellabellas vardag sa...

Jag sover och vilar rätt mycket, ibland undrar jag om det inte är FÖR mycket. Stress känner jag inte ens av längre- men en kurs för det hade jag behövt för några år sedan . . .

camillos sa...

Mockapocka; Klart du får! Vi har ju en annan kollega som går med mig nu och det är hennes andra omgång...

Ellabella; Ingen risk att jag sover FÖR mycket...

:-)