söndag, januari 29, 2012

En pysslig dag

Idag kände jag att min förkylning har vänt och det var väl bra att jag fick en dag till att pyssla lite här hemma. Det har jag ju inte orkat när jag varit sjuk.

Så idag har jag grejat lite i mitt rum. Jag har fått upp mina hyllor med draperi framför. Jag har burit ner lådor till hyllorna. Jag har monterat en taklampa i sonens rum vilket var en prövning. Axlarna får mycket stryk när man jobbar med händerna rakt uppåt men efter många hål i taket sitter nu lampan på plats.
I mitt rum har jag också monterat både rullgardin och gardinstång och jag har skarvat en lampsladd och hängt upp en fönsterlampa.

Det är fortfarande mycket att greja med men fönstret är snyggt nu!

Annars har jag och sonen varit på kyrkogården tillsammans med min syster och hennes dotter. Idag lade vi tulpaner (mammas favoritblomma) och tände ljus för vår mamma som skulle fyllt år idag. Det är nåt speciellt med att vara på kyrkogården när det är mörkt, i alla fall nu i vintertid. Det är så fint med alla tända ljus.

Jag hittade en fin bild på mamma, min morbror och min morfar. Jag har faktiskt fotat bilden...jag har en scanner men den står under mitt scrapbord långt från både kontakter och datorn. Dålig ursäkt för jag har ju en laptop som lätt går att flytta... I alla fall, bilden är tagen på Liseberg för många år sedan och vad jag kan se så är de uppklädda och mamma har en liten handväska med sig. Mammas lillebror har fluga i halsen.

Det där med födelsedagar...jag minns inte exakt vilket år men det var väl i slutet av åttiotalet, då dog mammas älskade storebror just på mammas födelsedag.Hoppas att DU har haft en bra helg!!
Photobucket
3 kommentarer:

Nim sa...

Skulle kommentera nåt om era födelsedagaroch att ni verkar förlora nära och kära just dom dagarna, men...allt låter så konstigt när jag läser det. Konstigt är det i alla fall.

vally sa...

Skönt att du känner dig bättre.
Inga göromål verkar främmande för dig.
Du är beundransvärd.
Fint foto.

vally sa...

Fotot väcker minnen. Jag har ett med samma pose.
På den tiden klädde man upp sig, när man gick på Liset.
Vid utgångsstråket stod en fotograf och fångade familjebilder