lördag, november 12, 2011

Tal till brudparet

Idag har jag suttit vid datorn och klipp ihop det jag filmade på min brors bröllop förra lördagen och många gånger satt jag och fnissade. Jag fnissade till exempel när brudparet skulle gå upp och bugga. Min bror kan inte bugga. Men han släppte loss och det blev hur bra som helst. Just då hade festen besök av Bjarne Lundqvist från Flamingokvintetten och han sjöng "Vad har du under blusen Rut" när brorsan försökte bugga.
Det roliga var att jag var ute i rökrutan när han dök upp och jag visste inte vem han var. Jag minns att jag tänkte att jag inte hade sett honom tidigare under kvällen, konstigt att dyka upp så här sent...

Jag fnissade också när brudparet gick fram till mikrofonen och framförde en sång som de själva skrivit texten till. Melodin var "Brev från kolonien". När de framförde sin låt slog det mig att vi kunde använda samma melodi och skriva en egen liten sång till brudparet. Så jag och min lillasyster satte oss på en bänk ute i kylan och knåpade ihop en text och sen framförde vi sången till brudparet. Vi brukar alltid göra små sånger till varandra när vi fyller jämt i familjen. Sången fick bli istället för ett tal för jag är tyvärr ingen talare.

Jag kom att tänka på mamma och pappa när jag tittade på filmen. Såklart. Om de hade varit med så hade säkert mamma hållit ett fint tal. Hon var en bra talare. Hon hade säkert gråtit en glädjetår också. Men pappa...nja, jag vet inte det. Tänk när min syster gifte sig för några år sedan... Då fanns inte mamma i livet så tyvärr fick min syster inget tal från henne. Men jag pratade med pappa om att han skulle hålla tal. Brudens far "måste" väl ändå göra det? Nu var det så att min syster gifte sig i hemlighet för några. Vi som var med bjöds på kaffe och tårta i all enkelhet i församlingshemmet efteråt och jag såg på pappa att han inte var jättesugen på att hålla tal och det gjorde han inte heller.

Men han skulle få sin chans lite senare den sommaren när min syster bjöd på stor bröllopsfest där alla deras släktingar och vänner var bjudna. Jag pratade med pappa igen och han skulle nog försöka framföra ett litet tal eftersom att det blev en så stor fest med bordsplaceringar och allt. Jag satt med videokameran i beredskap (som vanligt) och rätt som det var så reste pappa på sig och klingade i sitt glas. Jag startade kameran. Det blev tyst i salongen och pappa började prata. Men det blev inget tal denna gång heller. Det blev en rolig historia. En vits. Ett skämt. Hahaha! Typiskt pappa, han var en hejare på att berätta roliga historier. Men han var inte någon talare. Han var mer en berättare.
Men det gör ingenting att det blev en rolig historia istället för ett tal. Det är ändå ett fint minne!
Dessutom gjorde pappa så mycket annat på bröllopet. Han skrev en bröllopsmarch som han spelade när brudparet gick fram till altaret. På den stora bröllopsfesten hade han också med sig sitt dragspel så det var givetvis han som spelade när bruden skulle dansa brudvalsen som dagen till ära blev "drömmen om Elin". Min syster heter Elin i andranamn.

Tja, det var allt för idag. Ha en fortsatt trevlig helg!

6 kommentarer:

Hanna Lans sa...

Du verkar ha haft det både roligt och trevligt i alla fall!

När jag gifte mig reste jag mig upp och sjöng för min man. (Jaja, vi är skilda nu.) Det mest romantiska jag gjort för någon. Förmodligen också det mest romantiska jag kommer att ha gjort för någon, för jag lär ju inte göra det igen liksom ...

NEWYORKMAMMAN sa...

Jag blir alldeles snyftig av det här inlägget. Vad duktiga ni var som knåpade ihop en sång impromptu.
Jag höll tal för min bror på hans bröllopsdag, både å mina föräldrars vägnar och mina egna. Nu i efterhand tycker jag att jag gjorde ett riktigt uselt jobb och kunde ha gjort så mycket mer, som en sång och uppträdande och allt möjligt. Det går an att vara efterklok.

Anonym sa...

Ja, skriva en bröllopsmarsch och spela dragspel under valsen låter som ett gottgörande för det uteblivna talet. Ha en fortsatt trevlig helg du med! :-)

Anonym sa...

Åh, jag igen ... Såg ju inte din video förrän nu; Elvis med min absoluta favoritlåt, so nice - thank you!

Ellabellas vardag sa...

Ser och hör Kents historia och härliga skratt framför mig... han hade ett riktigt hjärtligt skratt minns jag. Vad mysigt med bröllop och inspelad video som du gjort. Du är jätteduktig och det är mycket fina minnen du lämnar... Kram

camillos sa...

Hanna; att sjunga för sin käraste är nog det mest romantiska jag vet!

Newyorkmamman; Bra gjort att du höll tal på din brors bröllop, klart det var bra! Huvudsaken är att man gör nåt, att sjunga små visor passar mig bättre än att hålla tal.

Helena; det var just Love me tender som min bror sjöng för sin brud. :)

Ellabella; Ja du, min kära pappas humor...det är ju kul att man har ett och annat på videofilm! Kram tillbaks!