onsdag, november 23, 2011

Billy och Farbror Galt

I går kväll åkte jag och min syster alldeles själva till IKEA. Vi tog deras stora bil som är så härlig att köra. Ja, jag kör för min syster har inget körkort. Än. Som vanligt slank det det ett och annat paket med värmeljus i min blåa kasse men även lite grejer som jag ska ha vid mitt scrapbord. Men framförallt så köpte jag ett platt låååångt paket.

En smal Billy med glasdörr! Jag har upptäckt att jag inte har någonstans att ställa mina fintallrikar och mina finglas i min nya del av huset så det fick bli en smal Billy. Ja, jag vet att bilden blev lite konstig men jag fick klippa ut allt det stökiga runt omkring Billy. Det får ni inte se.

Jag och min syster var inne på Coop och handlade lite och då hittade jag en sån där tiokronorsmarknad. Det brukar mest bara vara skit där men jag kollar alltid. Ibland kan man fynda. Precis som i går. Som vanligt när jag rör mig utanför jobbet så har jag mina sökarglasögon på. I somras sökte jag efter saker till min saga om den lilla lilla gumman men nu söker jag efter saker till en annan favoritsaga, sagan om vanten.
Tänk att han fanns där, mitt bland all skit i tiokronorslådorna! Farbror Galt, med betar och allt. Perfekt!


Har du hört sagan om vanten? Jag berättar ofta den på jobbet och barnen brukar fångas av den. Här kommer ett avsnitt från barnprogrammet Felix och Fenix där Robert Gustavsson berättar sagan om vanten. Klicka dig framåt, tre minuter in i programmet berättar han sagan om vanten. Sen kommer bockarna Bruse, också en klassiker!Tack för idag!

2 kommentarer:

Lotta sa...

Detta är ju en av mina favoritsagor med...funderade idag på att använda den i ett gestaltningsarbete i skolan...får se va mina kamrater tycker om det, men sagan är iaf underbar!!
mvh Lotta

camillos sa...

Ja, det är en klassiker som alltid funkar tycker jag!