tisdag, oktober 26, 2010

Många klubbar finns det...

När man är hemma för att man mår dåligt och är superförkyld finns det vissa saker man inte orkar med. Ganska många faktiskt. Försäljare hör definitivt dit.

I går när jag var i köket och hämtade en kopp kaffe tittade jag ut genom fönstret och fick då ögonkontakt med en kille utanför som log mot mig och gick med sin mapp under armen med bestämda steg mot min ytterdörr. Fasen också. Att han såg mig alltså. Så det var bara till att ställa från mig koppen och gå till dörren och få det överstökat.
I samma veva som jag öppnade dörren sa jag:
- Jag ligger med feber och ska inget ha.
- Tycker du att det är en orsak, frågade den leende försäljaren.
- JA, det tycker jag för jag orkar inte prata, svarade jag.
- Men....


...jag stängde dörren mitt framför näsan på honom. Gött!
Vad han sålde?

Larm.


Idag ringde telefonen och någon som helt klart läste innantill försökte fråga mig några frågor om vilket kaffe jag dricker. Det värsta var att jag hade väldigt svårt att uppfatta vad han sa. Antingen var han nyinflyttad i sverige eller så hade han ett grovt talfel. Skit samma vad det berodde på, jag fattar inte hur kan kunde få jobbet. Fick han inte provprata innan han skrev på kontraktet? Om man ska jobba som telefonförsäljare ska man väl i allsin dar kunna prata rent?!
Efter några "va" och några "vad sa du" från mig så uppfattade jag att jag skulle få prova på den nya kaffeklubbens fantastiska kaffe, importerat från något sydamerikanskt land och malt i Göteborg, helt gratis! Jag skulle minsann inte binda mig till något och jag kan inte köpa deras goda kaffe i affären så varför inte slå till?

Jag sa att jag inte ville ha deras kaffe och när han frågade varför så sa jag bara att jag vill fortsätta köpa mitt kaffe på extrapris i min vanliga butik. Dessutom så vet jag med mig att jag kommer att glömma avbeställa men han envisades med att det inte alls är krångligt. AHA, alltså skulle jag binda mig till något mer än bara gratiskaffet?!

Det slutade i alla fall med att jag sa:

- Nej tack, HEJDÅ!!!

Sen la jag på luren. Men seriöst, kaffeklubb??? Jag vet iofs att det redan finns klubbar för både strumpor, trosor och rakhyvlar men vad ska komma sen? Klubb köttfärs? Klubb bensin? Om man glömmer avbeställa kommer man ha brevlådan full av köttfärs eller bensindunkar?

5 kommentarer:

Vally sa...

Stackars människor som skall försörja sej på det sättet.
Bra att det smakar med kaffe, då är du säkert bättre.
Vally

camillos sa...

Kaffe smakar väl nästan alltid gott? :)

Anonym sa...

Jag har blivit riktigt duktig på att säga nej, men snällt så att de stackarna som ringer ändå verkar nöjda - konstigt! Kram YBF

Anonym sa...

NIX-telefoni tycker jag funkar förträffligt. Vi får bara samtal från företag som vi redan är kund hos.
Vi slipper med andra ord alla dessa försäljare.
//Marie A

camillos sa...

Jag har också haft Nix men är osäker på om det fortfarande är aktiverat. Jo, det är det nog. Dessvärre skyddar inte det mot de som knackar på och inte heller mot företag som man på något sätt är kund hos (kan vara dotterbolag och så där). Fast ibland är det kul att tjafsa emot lite...
;)