lördag, oktober 24, 2009

Fruktsallad

I går vaknade jag med ont i halsen och jag kände mig vrålförkyld men förutom min rosenrot så stoppade jag i mig en Alvedon och åkte till jobbet. Jag jobbade sent pass och på vägen hem skulle jag stanna i centrum för att handla fredagsmys.


Parkeringen i centrum som är stor som en landningsbana var nästan helt full av bilar, alltså kunde jag förvänta mig att Ica var lika full av folk. Men jag självscannar så jag hämtade en vagn och knôdde mig in i butiken.


Vårt fredagsmys skulle bland annat bestå av fruktsallad så jag stannade i grönsaksavdelningen och började plocka till mig bananer, kiwifrukter och äpplen. När jag skulle lägga ner dem i kassen i vagnen så kände jag direkt att något var fel.


Så där ställde jag inte mina kassar. Eller?


Jag är absolut ingen ordningsam människa men när jag ska handla och har plockat åt mig två papperskassar så ställer jag dem alltid på mitt lilla sätt, så där så att jag kan nå till båda kassarna. Men nu när jag kom till vagnen så stod båda kassarna inte kassarna på mitt sätt.

Det fanns ingen annan vagn i närheten men tanken slog mig ändå att någon hade gått i väg med min vagn.


När jag kom till kassan med mina två fulla kassar visade det sig att min tanke var rätt. Inga varor funna, stod det på skärmen när jag drog mitt Ica-kort.


Kassörskan fick fullt upp med att försöka lösa problemet och när kunden med "min" scanner äntligen kom fram till kassan fick vi klia oss både en och två gånger i huvudet innan vi fick betalat rätt varor.

Tur att både kassörskan och den andra kunden var så trevliga för vi kunde inte annat än att skratta åt situationen.


Samtidigt som detta hände med våra scannrar låste ett barn in sig på kundtoaletten (jag hörde att de skulle ringa efter en jourvaktmästare, stackars barn!) och två manliga kunder (såklart...) tog fast en aspackad äldre snattare som välte omkull en stor papperskorg vid kassalinjen.

Allt på en gång, liksom...
I dag ska jag nog bjuda sonen på fruktsallad. Det blev faktiskt ingen fruktsallad i går kväll, jag orkade inte skära och hacka då......
5 kommentarer:

Jenny sa...

Jösses!!!! att allt det hände på Ica i Landvetter, på en o samma gång.
Värsta action rullen, och det ända vill är o vara hemma med en fruktsallad i handen.
Hoppas du blir piggare ihelgen.
kram jenny

camillos sa...

Jodå, det är som värsta Chicago...

Anonym sa...

Ha ha ha kanske ska börja handla på "lyktan" där verkar det vara full action....
After work...
Kram Ulle

Jo sa...

Man SKA INTE, upprepar, SKA INTE handla på lyktan en fredag efter lunch. *asg*

Så är det.

Och varje gång ångrar jag ihjäl mig när jag kommer dit och inser att det är fredagseftermiddag.

camillos sa...

Jag veeeet... men nu när jag scannar så tänkte jag...
Jaja, nu har jag lärt mig min läxa; aldrig mer handla på en fredag eftermiddag!!! ALDRIG!
;-)