torsdag, september 27, 2012

Riktigt salta bad

Jaha, då var man hemma igen efter en varm, solig, rolig och underbar vecka i Spanien. En vecka går så fort när man har roligt...men vi har hunnit med en hel del. En dag gjorde vi en utflykt till en gammal bergsby som heter Guadalest då vi fick tillfälle att vara lite kulturella. Vi gick in i ett gammalt slott som är byggt längst upp på kammen av ett berg och däruppe var det en vidunderlig utsikt över bergen och en stor turkos kalksjö.
På vägen ner från berget skulle vi stanna till vid ett vattenfall där man kan bada i laguner men vi hade lite svårt att hitta dit så vi stannade och frågade en gammal man efter vägen. Han pratade bara spanska och hade lite svårt att förklara så han hoppade sonika in i vår bil och åkte med hela vägen dit. När vi var framme hoppade han ur bilen, vinkade glatt åt oss och började gå tillbaka igen. Där stod vi som fån som inte kunde tacka honom eller erbjuda skjuts tillbaka. Det var en bra bit vi åkte men han gick så glatt. Underbar gubbe!

Vi hyrde en lägenhet på andra våningen där vi hade utsikt över den stora saltsjön i Torrevieja och vi var givetvis där och badade också. Det som är speciellt med saltsjön är att folk från alla länder åker dit för att smörja in sig i den svarta leran för att sedan ta sig ett bad i den salta sjön. Det ska visst göra under för huden och hälsan och jag ska medge att min hud var som den lenaste babyrumpa när jag klev upp ur sjön. Det var en häftig upplevelse och att flyta på ytan i den knallrosa sjön var fräckt!

Lite bilder på det?


Här står vi insmorda i den svarta leran och torkar i solen

En sån underbar solnedgång över saltsjön

La Mata
Nu ska jag bege mig till kvällens körövning. Ha det så gott!!

Photobucket

2 kommentarer: