fredag, september 28, 2012

Du vet väl om att du är värdefull...eller inte

Idag har jag varit grinig. Riktigt grinig. Varför det då? Jo, i går fick jag besked om min lönehöjning. Det löjliga är att jag fick en lapp med min nya lön och motivering av chefen att jag är bra på det ena och det andra. Frid och fröjd då kanske?

Idag fick jag höra att kollegor till mig fått mer i ökning än vad jag fick. Jag unnar verkligen mina kollegor sin ökning men då är ju min fråga varför jag fick mindre. Har jag alltså presterat mindre? Är jag inte lika bra? Har jag slappat på nåt sätt? Är jag inte lika värdefull? Antagligen inte.

Detta är inte första gången det blir så här och de tidigare åren har chefen sagt att det beror på att jag redan ligger "så bra till" i lön. Jag har visst väldigt "bra" lön för att vara barnskötare. Jaha, ska jag straffas för det då? Vi har ju "individuella" löner men jag kan inte se att det är något individuellt om chefen strävar efter att alla ska ha lika lön. Att de som inte ligger lika högt som jag ska "komma ikapp". Nu kanske du tror att jag tjänar mycket pengar och att jag ligger mycket över de andra i lön men så är det INTE. Jag tror att det handlar om hundralappar.

För mig handlar individuella löner om att jag ska få ökning efter MIN prestation och inte efter vad mina kollegor har för lön. Själv tycker jag att jag presterar mycket, jag har mycket ansvar och jag tar mycket ansvar. Jag tar dessutom mycket ansvar för områden som ligger utanför mina vanliga arbetsuppgifter såsom alla IT-uppdrag jag har då jag hjälper många andra i kommunen och gör reklam för vår verksamhet och vår förskola.
Jag är kanske inte lika mycket värd som mina kollegor men nästa gång jag träffar min chef ska jag fråga varför. Vad gör jag för fel liksom. Varför är jag inte värd lika mycket?

Det är kanske dags att sluta ge så jävla mycket. Det kanske är dags att luta mig tillbaka och inte jobba ihjäl mig. Det kanske är dags att tänka på mig själv lite mer. Det kanske är dags att bara "vara" mina fyrtio timmar i veckan, bara vara mitt i verksamheten MED barnen och kollegorna och skita i allt annat. ?

Dagar som den här önskar jag att jag jobbade nån annan stans. Jag önskar att jag kunde leva om hela mitt liv. Då skulle jag göra HELT andra val i livet. Jag skulle utbilda mig till något helt annat. Jag skulle ta för mig på ett annat sätt. Jag skulle inte nöja mig med den usla lönen jag har idag. Jag skulle satsa på ett jobb som satsar på mig, som ger lite tillbaka. Jag skulle satsa på ett jobb som inte stressar livet ur mig.

Det kanske är dags att göra nåt annat redan nu, i detta livet? Men vad fan...med den usla lönen jag har så kan jag glömma utbildning alltså blir jag fast där jag är...Skit också.

"Du vet väl om att du är värdefull, att du är viktig här och nu, att du är älskad för din egen skull, för ingen annan är som du"...texten från den fina visan känns som ett hån just idag. Jag känner mig inte värdefull...snarare värdelös.

Så är det. Idag.
Hoppas att DU har en bättre dag än vad jag har!
Photobucket


6 kommentarer:

Nim sa...

Du e värdefull för mig... Fast det hjälper ju föga i plånboken.

camillos sa...

Tack Nim, det värmde! <3

NEWYORKMAMMAN sa...

Säg till att du vill ha lika mycket höjning som de andra! Säg ifrån för 17, du är värd minst lika mycket som de andra.

Hanna Lans sa...

Det är verkligen aldrig försent att börja om med något annat!

(Jag hade råkat radera dig från min blogg, så trist. Nu är du uppe igen.)

camillos sa...

Problemet är väl också att jag inte vet vad jag vill bli när jag blir stor...

NEWYORKMAMMAN sa...

Som jag då. Det är jobbigt att vara så himla "efter" tycker jag.