lördag, februari 25, 2012

Glädje som går att ta på

Hej på er! Här har det varit fullt upp så jag har inte hunnit blogga eller läsa andras bloggar men nu är det lördag och jag sitter och njuter av mitt kaffe och att solen skiner utanför.

Jaha vad har hänt i veckan då?
Jag har i alla fall äntligen fått upp en av mina vinyl-väggdekorationer som jag köpte på Tradera för jättelänge sedan. Jag köpte tre olika och den här satte jag upp på väggen vid min matplats:Texten får min att tänka på min kära mamma som gärna sjöng låten med den texten. Jag gillar texten för den talar till alla, alla är lika värdefulla. Den talar till alla oavsett om man är smal eller tjock, vit eller svart, prinsessa eller arbetardotter.

På tal om prinsessa så måste ju även jag nämna den nya lilla prinsessan Estelle. Jag tycker att det är ett fint namn även om Herman Lindkvist inte tycker att det är värdigt en kunglighet och blivande regent. Jag tycker även att det är lite fräckt att hon fick både mormor och farmors namn, fast farmor heter Ewa och är en kvinna av folket.

I torsdags var det min tur att baka till fikat på kören. Vi ha en lista som man sätter upp sig på och vi är alltid två som ansvarar för fikat så jag och min syster brukar sätta upp oss tillsammans. Min syster skulle baka två olika kakor och jag ville ju inte vara sämre så jag gjorde också det. Min syster hade hela dagen på sig att baka eftersom att hon är föräldraledig nu och jag hade exakt två timmar på mig att baka mellan jobbet och kören. Jag är dessutom lite knäpp som alltid ska prova nya recept, det kan ju gå åt pipsvängen om man har otur...
Men det gick jättebra, båda recepten funkade. Men mitt kök...jag hann liksom inte diska direkt.
I alla fall, mitt ena recept är på chokladminicupkaces med hallonfrosting och de såg ut så här:Som vanligt åt jag inga kakor men vad jag förstår så var de jättegoda. Jag hann knappt dricka mitt kaffe när vi hade fikapausen i kören för jag var fullt upptagen med att prata med en körkompis som har gjort samma operation som jag, bara två dagar efter mig faktiskt. Vi har inte träffats förrän nu och vi hade sååå mycket att prata om. Det märktes på oss båda att det finns ett stort behov av att prata om operationen och tiden efteråt, att jämföra och glädjas. Vi mår båda lika bra och det var så uppiggande att få höra en annan version av samma ingrepp. Vi fortsatte prata efter körövningen var klar och glädjen som vi båda känner går nästan att ta på, jag blir glad bara av att skriva om det.

Det var fler andra körkompisar som var framme och kramades och kommenterade min viktnergång. Jag måste nog säga att jag sjunger i världens bästa kör med världens bästa körkompisar. Det är en sån go' stämning och vi har så roligt!

Annars kan jag rapportera att jag har tappat inte mindre än trettiofem kilo nu. Sjukt va?

I går kväll var vi inne hos min syster som äntligen har fått lite ordning i sin del av huset, såpass att de kunde ställa till med kalas för maken som har fyllt år och yngsta sonen som nyss fyllde ett år. Vår bror med fru och yngsta dotter var också med och vi hade det jättemysigt! I kväll kommer syrran med familj som vanligt upp till mig för att äta något gott och titta på melodifestivalen.

Nu längtar jag ut. Ut i solen som skiner så gott på mig genom fönstret.

Ha en underbar lördag!!
Photobucket

7 kommentarer:

Maria sa...

Kakorna ser verkligen jättegoda ut! Ha en härlig lördag!

Linda Jögi sa...

Oj!!! 35 kilo !! Galet:)
Hörs på dig att det känns riktigt bra!
Jätteglad för din skull!! Kram!!

mockapocka sa...

Du är grym!
Grattis till "de förlorade" :)
Förstår verkligen att det finns ett behov av att prata med någon som varit med om samma sak. Det är ett stort ingrepp och en stor livsomställning som sätter många processer i rörelse kan jag tänka mig. Roligt att du har en sådan kompis på nära håll!

Hoppas du också får en bra lördag. Vi ses!

Anonym sa...

Grattis till det! Vad grym du är!
Muffinsen ser goda ut.
Ha det så bra.
Kram Sofia R

camillos sa...

Tack det samma Maria!

Linda, tack! Kram tillbaks!

Mockapocka, jag vet inte om jag är så grym men det är en rätt grym känsla!

Sofia, tack! Ha det så bra du med!

vally sa...

Du svävar. Måste kännas underbart.
Kan du inte komma till mej och bara visa upp dej.
Gödning för resten av kören förstår jag.
;-)

camillos sa...

Vi ses säkert på Ica Vally! :-)