söndag, augusti 16, 2009

Jag skrattar åt mig själv

Under vår resa i Dalarna besökte vi
Carl Larsson-gården i Sundborn,
vilket ställe!

Så...mysigt!
Så...fint!

Det var mitt första besök på den konstnärliga gården och jag blev facinerad av alla fina målningar, Carl Larssons humor som speglar sig i alla detaljer i huset och hustrun Karins fantastiskt vackra textilier.
Jag har alltid velat åka dit och nu äntligen fick jag se det med egna ögon och jag blev inte besviken!!!
Flickan på bilden heter Brita och är en av Carl Larssons döttrar. Bilden målade han 1901.
När vi var på gården pratade vi med två av Britas döttrar, två äldre damer som gärna stannade till och pratade lite med oss innan de knappade in den hemliga koden för att komma in genom dörren till den del av huset som fortfarande är privat.

Men tänk att kunna måla som Carl Larsson!

I Mora besökte vi Anders Zorn-museet. Mest för att det liksom passade in i "måste-se-och-göra-listan". Jag har inte vetat så mycket om Zorn och det enda jag tänkte på var väl de ljuvliga tavlorna föreställande runda, nakna dalkullor.

Återigen blev jag facinerad!!! Vilka tavlor!! Både akvarell, olja, etsningar och skulpturer. WOW!

Denna bild föreställer Anders Zorns fru Emma. Visst är den vacker!

Men tänk att kunna måla som Anders Zorn!

Nu till tanken med hela detta blogginlägg:

JAG kan inte måla! Inte alls! Inte för att jag inte vill men jag bara kan inte! Jag kan inte ens skriva snyggt. Min svenskalärare på gymnasiet sa alltid när hon skulle lämna tillbaka uppsatser:
- Ja Camillos, din uppsats gick som vanligt inte att läsa!
Till saken hör att hon hade en hemsk handstil själv...

Jag är i alla fall glad att min handstil inte syns här på bloggen, här i bloggens underbara värld har alla lika snygg handstil!

Jag brukar färglägga mina handstämplade motiv med akvarellpennor och sen måla ut det med en fuktig pensel. Känns nästan som om jag hade målat motivet själv... När jag var på Gekås i Ullared köpte jag akvarellfärger på tub. Så nu ska jag testa detta på mina handstämplade motiv.

Nu till det roliga. Håll i er!

Jag trodde att JAG skulle kunna måla, bara jag hade färg, pensel och ett papper... Lite som Pippi Långstrump som inte visste om hon kunde spela trumpet förrän hon hade en och kunde prova. Jag har väl målat med vattenfärger på förskolan jag jobbar på och med min son här hemma. Men nu hade jag "riktiga" akvarellfärger hemma, och akvarellblock, och penslar. Skulle då inte jag kunna...

Men jag kan bara konstatera att min själ är mycket mer konstnärlig än vad mina händer kan visa!!!

Bara jag tänker på det så skrattar jag. Precis som väderpresentatören på klippet från Youtube. Ni kanske tror att hon skrattar åt det tyska dåliga vädret, men ni har FEL. Hon skrattar åt mig! Se själva:

2 kommentarer:

Anonym sa...

Du skriver fantastskt bra. Det är en fröjd att läsa. kram Ernalis

camillos sa...

Tack! Vad kul att du tycker det! Kram!!