lördag, oktober 31, 2009

Färsk timjan!

I går när jag handlade visste jag för en gångs skull precis vilken middagsmat jag skulle göra. Det är ett gammalt viktväktarrecept som jag har gjort en enda gång för länge sedan.



Det är en rätt som innehåller kyckling, paprikor, matlagningsgrädde (väääldigt lätt sådan), färsk basilika och färsk timjan.


Färsk timjan, har ni smakat på det? Det är en fantastiskt god krydda! Det doftar ljuvligt och det sätter piff på maten. Annars gillar jag ganska starkt kryddad mat, men timjan sätter piff utan att vara starkt/hett.


Det konstiga är att jag har dåliga matminnen med timjan. Jag minns söndagsmiddar från förr då mamma gjorde plommonspäckad fläskstek med rosmarin och timjan. Alltså, torkad rosmarin och timjan. Allt det i kombination får mig nästan att rysa.


Men färsk timjan, det är gott!!!


Vi ska backa bandet lite, för innan jag skulle tillaga den smaskiga middagen åkte jag och sonen med min pappa till Blomsterlandet och köpte slut på halva lönen. Vi köpte ljung och gravdekorationer som vi sedan åkte med till gravarna tillsammans med våra gravlyktor som legat i säkert förvar i källaren under sommaren.


Under hela bilfärden och den stund det tog på Blomsterlandet försökte sonen övertala mig att vi skulle äta mat på Ove's (en helt klart överskattad korvkiosk) och avsluta med en glass på Triumfglass (faktiskt den godaste glassen). Jag gjorde klart för sonen att det inte skulle hända eftersom att jag redan hade handlat och planerat middagen för dagen.




Väl hemma igen efter att ha gjort fint på gravarna och tänt lyktorna var vi hungriga så jag började med middagen direkt. Mmm, det doftade gott! Det smakade gott!


Då började sonen prata om Ove's igen. Jag, som vid detta laget var övertygad om att MIN mat smakade bäst i hela världen, frågade sonen:

-Visst är detta godare är korv och mos på Ove's?

-Nej, jag tycker inte det, svarade sonen.


Resten av måltiden försökte sonen reparera min självkänsla så gott han kunde med att övertyga mig att min mat smakade jättegott. Men.....


Jag tipsade sonen, inför framtiden, att aldrig ALDRIG säga så till den tjej som han eventuellt flyttar ihop med.

- För då åker du ut med huvudet före!


Jaja, det är väl inte lätt att få en tonåring helt nöjd, speciellt inte när hans smaklökar har blivit trumatiserade av den dåliga bambamaten.


Undrar vad jag ska göra för middag idag?

tisdag, oktober 27, 2009

Vart tog tiden vägen?

Sonen har höstlov.

Jag vill också ha höstlov!

I går kväll åkte sonen med sin farbror med familj för att sova över där till idag när farbrodern körde sonen till farmor där han ska sova till i morgon. Oj, vad rörigt...
Alltså hade jag hela denna dagen för mig själv. Så jag planerade att göra så mycket, fast mest plugga.
Men jag har mest gjort allt annat, tycker jag...

Jodå, lite har jag pluggat. Men jag har också facebookat, scrappat, värmt lasagne från gårdagens middag, trampat lite (alldeles för lite) på min motionscykel, varit ute och fotat lite och sett på TV.

Simsalabim så var klockan jättemycket och nu sitter jag och tittar på de stackars kockarna i Hells Kitchen som blir utskällda av Gordon Ramsey.

Men det var skönt med en dag för mig själv, det har jag ....typ aldrig.

söndag, oktober 25, 2009

Take me to the water!

Min kära syster har lagt ut några klipp på sin Facebook-sida och de fick mig att längta till kören igen!!!

Dessa klipp är från Sergels Torg i augusti förra året då jag, min syster och ca 1500 andra gospelsångare sjöng tillsammans i våra snygga blåa tröjor. Jag vet inte vem som filmat och lagt ut på youtube, det var nån i publiken.

Den första sången "Take me to the water" sjöng vi med underbart charmiga Norris Garner!





Det är väl inte konstigt att jag längtar efter kören???

lördag, oktober 24, 2009

Nya scannerproblem

Jahadå, idag kom nästa självscannerproblem...

Jag åkte till Ica Maxi för att handla och eftersom jag hade så roligt i går när jag scannade så ansökte jag om att få självscanna i denna Ica Maxi-butik också.

Det är superlätt att ansöka, man bara skriver sitt namn och personnummer på en lapp och visar leg, sen kan man börja scanna direkt.

Normalt sett.

Men inget som jag gör är väl normalt?

Jag gick efter min ansökan bort till terminalen och drog mitt Icakort och då står det att mitt kortnummer inte fanns.
Nähä, så jag tog en ny nummerlapp och kom till slut fram till en annan kassörska som klickade på sin dataskärm och sa att nu så ska det gå bra.


Jag gick tillbaka till terminalen. Samma sak stod på skärmen och jag tog ytterligare en nummerlapp och kom till slut fram till ytterligare en kassörska och samma procedur uppspelade sig igen.

Tillbaka till terminalen. Nä, inte nu heller...
Till slut klickade hon på sin dator och aktiverade en scanner åt mig så att jag kunde börja handla.

Det kanske inte är meningen att jag ska scanna? Dessutom såg jag att mitt Icakort är väldigt slitet så jag ska nog ringa och beställa ett nytt.

Jag fick i alla fall köpt en ny bok:


*Som om jag inte har nog med böcker att läsa (kurslitteratur)*

Fruktsallad

I går vaknade jag med ont i halsen och jag kände mig vrålförkyld men förutom min rosenrot så stoppade jag i mig en Alvedon och åkte till jobbet. Jag jobbade sent pass och på vägen hem skulle jag stanna i centrum för att handla fredagsmys.


Parkeringen i centrum som är stor som en landningsbana var nästan helt full av bilar, alltså kunde jag förvänta mig att Ica var lika full av folk. Men jag självscannar så jag hämtade en vagn och knôdde mig in i butiken.


Vårt fredagsmys skulle bland annat bestå av fruktsallad så jag stannade i grönsaksavdelningen och började plocka till mig bananer, kiwifrukter och äpplen. När jag skulle lägga ner dem i kassen i vagnen så kände jag direkt att något var fel.


Så där ställde jag inte mina kassar. Eller?


Jag är absolut ingen ordningsam människa men när jag ska handla och har plockat åt mig två papperskassar så ställer jag dem alltid på mitt lilla sätt, så där så att jag kan nå till båda kassarna. Men nu när jag kom till vagnen så stod båda kassarna inte kassarna på mitt sätt.

Det fanns ingen annan vagn i närheten men tanken slog mig ändå att någon hade gått i väg med min vagn.


När jag kom till kassan med mina två fulla kassar visade det sig att min tanke var rätt. Inga varor funna, stod det på skärmen när jag drog mitt Ica-kort.


Kassörskan fick fullt upp med att försöka lösa problemet och när kunden med "min" scanner äntligen kom fram till kassan fick vi klia oss både en och två gånger i huvudet innan vi fick betalat rätt varor.

Tur att både kassörskan och den andra kunden var så trevliga för vi kunde inte annat än att skratta åt situationen.


Samtidigt som detta hände med våra scannrar låste ett barn in sig på kundtoaletten (jag hörde att de skulle ringa efter en jourvaktmästare, stackars barn!) och två manliga kunder (såklart...) tog fast en aspackad äldre snattare som välte omkull en stor papperskorg vid kassalinjen.

Allt på en gång, liksom...
I dag ska jag nog bjuda sonen på fruktsallad. Det blev faktiskt ingen fruktsallad i går kväll, jag orkade inte skära och hacka då......




torsdag, oktober 22, 2009

Etna och jag

Ibland behövs det ett litet utbrott för att saker och ting ska hända!!!


Dessutom är jag förkyld, IGEN!


OCH, jag har läst slut Camilla Läckbergs "Fyrvaktaren", så nu har jag inget att läsa.


(Förutom min kurslitteratur då...)



Skit också...






söndag, oktober 18, 2009

Äntligen!!!

Nu är det gjort!

Den gamla hiskeligt hemska bokhyllan är borta. Mittensektionen har varit borta sen länge, den står i min pappas förråd och funkar som lagerhylla. Men nu är alla delar borta från mitt hem.


Jag hade ju tänkt att hoppa sönder den, men min kära lilla pappa monterade ner den i mindre beståndsdelar medan jag skruvade ihop min nya möbel från IKEA. Det gick faktiskt hur bra som helst. Inte ett enda IKEA-vrål hördes i mitt numera lite röriga vardagsrum!

Det har tagit mig hela helgen att påbörja förvandlingen i mitt vardagsrum. I går gick jag och sonen en lååångsam runda runt hela IKEA. Jag plockade broshyrer och sonen plockade pennor. Undrar hur många IKEA-pennor sonen har nu...
Sen åkte vi hem och jag räknade och mätte och räknade lite till.

Idag lånade vi återigen min pappas kombibil och styrde mot IKEA. Men idag gick vi med bestämda steg rakt till lagret med min lilla inköpslista. De lådfronter som jag hade tänkt köpa var slut och tur var väl det, för sonen föreslog en annan lådfront och det blev ganska nice! Jag plockade på mig några ljusstakar och ett par plädar och sen gick vi till kassan där jag efter avdragen Familyrabatt betalade nästan hela kalaset med presentkort (tur att jag precis fyllt år!).

Till sonens stora lycka åkte vi sen till Elgiganten och köpte en platt-TV. Jag har egentligen tänkt mig att behålla min gamla tjock-TV tills den pajar, men man kan väl ändra sig?

Sen har vi ägnat resten av dagen till att montera och koppla och nu är jag så nöjd! Det fattas ännu nån tavla eller bild på väggen, men annars är det klart:



I morgon ska jag fortsätta röja... (Undrar var jag ska ställa alla glas???)

torsdag, oktober 15, 2009

En hemlis. Eller?

Jag vet nåt som jag inte får veta! Tja, det är väl inte direkt nån statshemlighet, men ändå.
Vi ska ut på stan i morgon, typ mitt lilla fejs och jag. Och mina kära kollegor. Jag och Kicki som har fyllt jämt får inte veta vart vi ska, men en annan kollega råkade nämna stället vi ska till...

Hur som helst. Jag funderar på att ta en tequila slammer i morgon.

Eller inte.

Nä, det ska jag nog inte nu när jag tänker efter.

Jag och en kompis var i vår ungdom hemma hos en kille och spelade hans hemmagjorda tequila slammer-spel. Man kan väl säga att det blev några för mycket den kvällen...

Vet ni vad en tequila slammer är? Det vet i alla fall Magnus Uggla (fast han kallar det för tequila-knack):



SKÅL!

tisdag, oktober 13, 2009

En inspirerande dag!

Oj, vad sällan jag bloggar nu för tiden. Men jag har haft fullt upp. Jag har ju fyllt 40...
I lördags hade jag kalas/fest i en hyrd lokal. Hela fredagseftermiddagen och kvällen gick åt till att handla och laga mat. Jag bjöd på buffémat och jag gjorde allt själv. Förutom ostarna och salamin. Och bröden som sonens farmor var så snäll och bakade. Min kära syster hjälpte mig med förberedelserna och det var skönt.
Så här såg buffébordet ut:

Allt smakade gott och vi åt rester hela söndagen, mums!

Den roligaste överraskningen i lördags var när sex tjejer från kören kom in med gitarr och sjöng en sång för mig. Min syster hade skrivit en rolig text till en Magnus Uggla-låt och den var såå rolig. Jag blev väldigt paff när de dök upp, det var helt oväntat. Kul!

Idag var jag på högskolan i Borås på min Reggio-kurs. Det är så roligt! Jag skulle kunna tänka mig att göra det mycket mer...
Idag gick vi bland annat en vandring genom stan och tittade på geometriska former. När vi kom tillbaka till bildsalen skulle vi återskapa vår promenad på ett stort papper, i grupper om fyra personer.

Här är en bit av vår bild på promenaden:


I morse när vi åkte till Borås sken solen stark och jag hade solglasögonen på mig när jag satt bakom ratten. När vi närmade oss Borås blev det molnigare och molnigare... Till slut snöade det!! Det är sant, jag har alltså upplevt årets första vita flingor! De lade sig inte på marken som tur var och när vi skulle åka hem efter vår inspirerande dag sken solen igen.

torsdag, oktober 08, 2009

Nostalgi!!!

Vi pratade om gamla barnprogram häromdagen. Vi som var med på 70-talet minns väl alla dessa underbara program? Visst var det bättre förr? Eller är det bara så att man minns tiden då programmen sändes, att den tiden i ens liv var bra, ljus och trygg?

Här är Kalles klätterträd från 1975:

(Jag sjunger ofta sången för barnen på mitt jobb, den är så skön att sjunga...)


Den vita stenen från 1973, jag kommer mest ihåg den gången när Hampus skulle göra ett ansikte på kyrkklockan, minns ni det?

Sen var det ju alltid vacker musik i det programmet, vill jag minnas...



Åh, Beppe! Underbara godnattstund! Från 1970.



Jag hör väl till en av de få som faktiskt gillade vilse i pannkakan!?




1973 var Mumintrollet årets julkalender. Jag minns att jag fattade att det var människor i dräkter och det retade mig att jag inte kunde få känna på materialet, jag är fortfarande sådan att jag måste peta och känna på olika saker som jag ser. Jag är nyfiken ut i fingerspetsarna...



Teskedsgumman är ju en klassiker som jag älskar! I detta avsnitt pratar hon om "kvinnans frigörelse", det får mig genast att tänka på den hemska Anna Anka!!!




Maten och kroppen från 1976. Jag kommer mest ihåg när han hängde uppochner i en gunga och käkade morot och frågade vart den tar vägen. Jag frågade barnen på jobbet samma sak och ett barn föreslog att moroten då skulle hamna i huvudet...



Kommer ni ihåg Ragnar, farbrorn som inte villa vara stor?



Från A till Ö!! Som om jag inte skulle kunna så enkla saker jag bara frågar, kom och skriv mig det på näsan....



Så, nu har jag varit nostalgisk nog för idag i alla fall. Jag tycker i alla fall att det är kul att kunna se på dessa program på youtube så här långt efter bäst-före-datum-stämpeln har gått ut!

40 +

Jaha, nu har jag fyllt 40! Det var det det!


Det kändes väl ungefär som en vanlig dag. Fast jag blev firad ordentligt både på jobbet och hemma.


Sonen väckte mig med sång och kaffe, sen kom min pappa med present; en kamera!!! Äntligen en riktig kamera! Jag blev superglad, fast jag har inte riktigt hunnit testa den ordentligt ännu.

Min syster och hennes dotter kom också en sväng innan jag åkte till jobbet.


Jag bakade en tårta och hade med mig till jobbet (bilden tog jag med den gamla kameran):






På jobbet blev jag firad under hela dagen. Kollegor som är sjukskrivna och mammalediga kom på besök. Jag fick blommor och presenter och besked om att jag ska göra nåt kul med kollegorna nästa fredag.


När jag kom hem från jobbet hade sonen gjort ett underbart bildspel till mig med text och musik. Jag blev såå glad, han e underbart go'!


Sen kom min syster med hela sin familj och tog en fika. Då blev det tårta som jag fått i gåva från ICA-affären. Jag testade den nya kameran lite och tog en närbild:





Av min syster med familj fick jag presentkort på IKEA. Jippi! Alltså är jag ett steg närmare till att äntligen köpa nya bokhyllor! Det ska bli så skönt att slänga ut den gamla!


Häromdagen fixade sonen så att vi kan ha musik på kalaset på lördag. Han testade att koppla sin iPod till olika högtalare men fick nästan inget ljud. Sen kom min pappa på att testa hans förstärkare som han har till dragspelet och det funkade jättebra, vilket ljud! Ja, inte för att jag har tänkt att dansa men det kan ju vara trevligt med lite musik!



I morgon slutar jag tidigt, så då ska jag åka och handla inför kalaset och sen ska jag ägna hela kvällen åt att förbereda mat och annat.

I dag ska jag hålla i en hjärt-lung-räddningskurs, så jag ska inte gå till det vanliga jobbet. Det var ett tag sen jag höll i en kurs och idag ska jag hålla i den med en ny kollega så nu ska jag sätta mig och läsa igenom materialet ordentligt.







lördag, oktober 03, 2009

Lördagmorgon

Vad skönt det är att sitta i lugn och ro så här på en lördagsmorgon och dricka mina koppar kaffe i ett tyst hus. Utanför fönstret är det regnigt och grått och inget ljus letar sig in i genom rutan idag. Men det gör ingenting.


Sonen har åkt till centrum för att sälja hembakade kakor tillsammans med sina klasskamrater, vilket han gör varje lördag förmiddag nu för tiden. Undrar om de kan få ihop pengar så att de kommer iväg på sin studieresa till våren...


Så nu sitter jag här och njuter av tystnaden. Det är skönt.


Idag skall jag städa lite, läsa lite kurslitteratur, spela Wii sports med min syster (jag ska nog klå henne idag igen...) och sen ska jag väl börja finplanera lite för min fest som är om en vecka.


Ingen tidspress idag! Ljuvligt!